Amasya'da çeşitli alanlarda gerçekleştirilen projelerin değerlendirildiği Projeler Üst Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantıda Amasya Üniversitesi, Amasya İl Özel İdaresi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TKDK İl Koordinatörlüğü, KOSGEB, OKA İl Koordinatörlüğü, Merzifon OSB Müdürlüğü ve AB Proje Ofisinden yetkililer yer aldı.

Toplantıda ilk olarak AB Proje Ofisi Koordinatörü Mustafa Örgüt tarafından Amasya'da devam etmekte olan proje çalışmalarına ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumda verilen bilgilere göre Amasya'da hali hazırda; Genç İstihdamı İçin Sürekli Eğitim ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Yeşilırmak Nehri Temizleme, Islah ve Rekreasyon Projesi, Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Dijital Kent Amasya Projesi, Baklalı Dolma, Amasya Çöreği ve Toyga Çorbasına Coğrafi İşaret Alınması Projesi, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı ve Ufuk 2020 Yeşil Mutabakat Çağrı Süreci kapsamında çeşitli projelerin yazım ve hazırlık süreçleri devam etmektedir. Ayrıca Doğu Karadeniz Projesinin (DOKAP) Amasya geneline tanıtılması için bilgilendirme faaliyetleri de yapılmaktadır.

Sunumun ardından konuşan Vali Mustafa Masatlı Amasya'da farklı hizmet alanlarında kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının hazırlamakta oldukları projeleri değerlendirmek için toplanıldığını ifade etti. Vali Masatlı ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlarca başlatılan destek programlarından Amasya’nın en üst seviyede faydalanması için ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini de söyledi. Son olarak Organize Sanayi Bölgelerinde devam etmekte olan genişleme çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Mustafa Masatlı, Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Amasya OSB, Suluova OSB ve Suluova Besi OSB’nin altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması için projeler hazırlandığını belirterek, dış yatırımların İlimize yönelmesi için sanayi altyapımızdaki aksaklıkların giderilerek, yatırımcıya güven veren bir ortam oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Toplantıda son olarak çeşitli başlıklarda devam eden proje çalışmaları ve farklı alanlarda yapılabilecek projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.