Edinilen bilgiye göre Amasya İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk bölgesinde çeşitli tarihlerde Türk Telekom’a ait iletişim kablolarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilerek çalınması olaylarına yönelik faillerinin tespiti amacıyla Merkez İlçe J.K.lığı, Amasya Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Kom Şb. Md.lüğü unsurlarınca yapılan ayrıntılı çalışmalar neticesinde daha önceden çok sayıda hırsızlık olaylarına karışmış ve çeşitli suçlardan sabıkaları olan; K.B,  H.A., D.A., C.Y., F.D., O.D., E.K. ve K.Ç. isimli 7 şüpheli  tespit edildi. 

Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı olaylarını örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik Amasya İl Jandarma Komutanlığı Unsurlarınca Amasya C. Başsavcılığının soruşturma dosyası kapsamında 13.12.2020 günü eş zamanlı Amasya  merkezli olmak üzere Samsun ve Yozgat İllerinde toplam (7) şüpheli şahsın ev, eklentilerinde ve araçlarında arama yapıldı.

Şüphelilerin yapılan araştırmalar sonucu organize olarak 43 farklı hırsızlık olayı yaptığı tespit edilerek aydınlatıldı. 

Yapılan arama neticesinde: (8) adet cep telefonu ve sim kartı, (3) adet ruhsatsız av tüfeği, (2) adet ruhsatsız kurusıkı tabanca ve şarjör, (27) adet av tüfeği fişeği, 1 çift araç plakası, (3) adet demir kesme makası, (1) adet kablo soyma aparatı, (1) adet balta, (1) çift eldiven, (1) adet pense, (19) kg yakılmış bakır kablo ve 50 m Türk Telekom’a ait kesilmiş kablo ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere el konulmuş, 7 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edildi.