Amasya İl Özel İdaresi, Amasya topraklarında sulu tarıma imkân sağlayacak olan projelerinden birini daha hizmete geçirdi.

 

Amasya Merkeze 23 km uzaklıkta bulunan, Merkez İlçeye bağlı Kızseki Köyü Sulama Göleti projesi tamamlandı. Amasya'nın verimli topraklarının su ile buluşması için Kızseki Sulama Göleti hâkim olduğu bölge ile birlikte yaklaşık 50 hektarlık tarım arazisine hayat vermesi amaçlanıyor.

Amasya İl Özel İdaresine bağlı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, geçiminin büyük bir kısmını çiftçilik ile sağlayan vatandaşların, sulu tarıma dayalı ürünlerini yetiştirebilmesine olanak sağlayarak aynı zamanda da ekonomisine katkı da bulunacak. Yaklaşık 1.693.000,00 TL maliyet ile bu yıl başlanan Kızseki sulama göleti, depolama hacmi 40.000 metreküp, gölet yüksekliği 10 metre, kret uzunluğu 90 metre özelliklere sahip olup 50 hektar araziyi sulaması hedeflenmektedir. Çiftçilerin refahı ve kaliteli ürün yetiştirmesine olanak sağlayan sulama göleti aynı zamanda da tarımsal verimliliğin istikrarını sağlayacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekteri Erdin ACAR; “İlimizin verimli topraklarını yapmış olduğumuz projeler sayesinde, su ile buluşturarak tarımsal alanda can suyu olmaktayız” dedi.