Amasya Valisi Mustafa Masatlı Kültür ve Turizm Üst Kurulu Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile bu alanda faaliyet gösteren kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı burada yaptığı konuşmada kültür ve turizm alanında 2020 yılında yapılan faaliyetlerin genel değerlendirmesini yapmak üzere toplanıldığını ifade ederek şunları kaydetti: “Bildiğiniz gibi Amasya binlerce yıllık tarihi ve ev sahipliği yaptığı birçok medeniyet ile Ülkemizin eşsiz şehirlerinden biridir. Bu yönleriyle tarih ve kültür alanında önemli bir turizm potansiyeli barındıran İlimizi, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmamız büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda UNESCO Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine girebilmemiz için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Pandemiden dolayı yapılamayan saha toplantılarını önümüzdeki süreçte bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ilimizin çeşitli noktalarında devam eden kazı çalışmalarını da sadece belli dönemlerde değil, yılın 12 ayında yapmak için planlamalar yapmaktayız. Diğer yandan Venk Suyu Ayazması, İçerişehir ve Geleneksel Osmanlı El Sanatları Merkezi ile ilgili çalışmalara da devam edilmektedir. Tüm bu çalışmalarla birlikte Amasya turizmde hak ettiği seviyelere ulaşabilecek ve İlimiz ekonomisine de katkı sağlanacaktır.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından gündemde yer alan konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunularak, kültür ve turizm alanında 2021 yılında yapılması planlanan çalışmalar karara bağlandı.