Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya'daki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin değerlendirildiği Tarım Üst Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya'daki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin değerlendirildiği Tarım Üst Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda Vali Yardımcısı Turgay İLHAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR, İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah GÖKTEKİN, DSİ Şube Müdürü Turgut YORULMAZ, TKDK İl Koordinatörü Cengiz DİKİCİ ve ilimizde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren oda ve birliklerin başkanları yer aldı.

Vali Mustafa MASATLI toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2020 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak ve 2021 yılında yapacağımız çalışmaları planlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu noktada kurulumuzca tespit edilen ihtiyaçları gidererek, sorunları çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. 2020 yılının son aylarında triticale tohumu, kiraz fidanı, Amasya Elması fidanı, cennet hurması fidanı ve damızlık koç dağıtımları gerçekleştirdik. Ayrıca incir, ayçiçeği, reygras ve diğer bazı yem bitkilerinin üretimi için çeşitli projelerimiz devam ediyor.

Mera alanlarının ıslahı ve yayla yollarının düzenlenmesi konularında İl Özel İdaremiz ile Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordineli bir şekilde çalışıyor. 2020 yılının son aylarında maalesef kuraklıkla karşı karşıyayız. Bu noktada gerekli önlemleri almakla beraber, halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi tarımın temelinde sulama vardır. Bizde İl Özel İdaremizin sulama bütçesini önemli ölçüde arttırıyoruz.

TKDK tarafından 2020 yılında 70 projeye çeşitli tutarlarda hibe desteği sağlandı. Bu yılda destek alan projelerin artması için, gerekli duyuruları yapacak ve proje yazımı konusunda bilgilendirmeler yapacağız. İlimizde üretilen sütün ulusal piyasada markalaşmış firmalara pazarlanması bizleri ayrıca sevindirmektedir. Bu durum ilimizde yapılan hayvancılığın kalitesinin de bir göstergesidir.”

Vali Mustafa MASATLI’nın konuşmasının ardından Tarım Üst Kurulunda yer alan il müdürleri ile Ziraat Odası ve Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliğinin temsilcileri, sektörlerini ilgilendiren konularda bilgilendirmeler yaptılar.