05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 17:58

Kamu Hizmetleri ile Kamu Yatırımlarının Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 08-01-2021 11:49   Güncelleme : 08-01-2021 11:49
Kamu Hizmetleri ile Kamu Yatırımlarının Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti.

 

Toplantıda vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları ile çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri yer aldı. Toplantıda Amasya'nın sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve kaymakamlıklarca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa MASATLI toplantıda yaptığı konuşmada 2021 yılının Amasya'ya ve ülkemize sağlık ve huzur getirmesini temenni ederek şunları kaydetti: “Tüm çalışma arkadaşlarımıza 2020 yılında yaptıkları özverili çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor, 2021 yılında da aynı gayretle halkımıza hizmet etmelerini diliyorum.

Bu yıl özellikle kadın girişimciliğinin yansıması olarak ortaya çıkan kadın kooperatiflerimizin sayısını arttırmak için çalışmalarımız olacak. Tüm ilçelerimizde nitelikleri ve katma değeri yüksek kooperatifler kurmak öncelikli hedefimizdir.

Salgınla mücadelede ise devletimizin aldığı tedbirler sonucu vaka sayılarımızda önemli düşüşler sağlandı. Salgını sona erdirmek için tedbirlere harfiyen uymaya hep birlikte devam etmemiz gerekmektedir. Aşılama çalışmalarını Sağlık Bakanlığımızın talimatları kapsamında planladık. Teknik alt yapımızı ve personelimizi aşılama çalışmaları için hazırlıyoruz.

Son düzenlemelerle hayata geçen Afet Yönetimi Merkezi oluşumlarının ilimizde kurulması için süratle gerekli işlemleri başlatıyoruz. Amasya’nın bulunduğu konum itibariyle her an afetlere hazırlıklı olmamız ve halkımızı bu konuda daha da bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Eğitim alanında ise online olarak devam eden eğitim dönemi 22 Ocak tarihinde sona erecek. Şartların uygun olması ve hükümetimizce karar alınması durumunda ikinci yarıyıl okullarımızda yüz yüze eğitime başlayacağız. Devletimizin gönderdiği tablet bilgisayarları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca yardımcı kaynak ihtiyacı olan çocuklarımıza da Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla kitap ve testler gönderiyoruz. Amasyalıların büyük destek verdiği ‘Amasya Saatini Kitaba Kuruyor’ kampanyası ülkemiz çapında büyük beğeni gördü. Kampanyaya destek veren her yaştan vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

Sosyal devlet ilkesi gereğince öksüz ve yetimlere, kimsesiz yaşlılarımıza, engellilerimize ve mağdur kadınlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İlimiz genelinde ulaşamadığımız öksüz, yetim ve yaşlı kalmayıncaya dek kaymakam arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız devam edecek.

Tarım ve hayvancılığı ön planda tuttuğumuzu daha önce de ifade etmiştik. Bu çerçevede 2020 yılında yapılan fidan dağıtımları, damızlık hayvan dağıtımları ve desteklemeler bu yıl da artarak devam edecek. Ayrıca tarımın temelini oluşturan sulama konusuna özel bir önem veriyoruz. İl Özel İdaremizin bu alanda yapacağı yatırımları yaklaşık 4 kat arttırmayı hedefliyoruz.

Köy altyapılarımızın iyileştirilmesi ile köylerimize yönelik spor ve kültür yatırımlarına da devam edeceğiz. Son olarak turizmde ise temel hedefimiz UNESCO Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine girebilmektir. Bu amaç doğrultusunda salgın dolayısıyla yavaşlayan süreci hızlandıracağız. Tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak ve Amasya turizmine kazandırmak için kazı çalışmalarını yılın tamamına yayacağız. Bu çalışmalarla birlikte tarih ve kültürüyle ülkemizin eşsiz şehirlerinden birisi olan Amasya, turizmde hak ettiği seviyelere ulaşacaktır.

Vali Mustafa MASATLI’nın konuşmasının ardından ilçe kaymakamları ve kamu kurumlarının il müdürlerince çeşitli konularda dile getirilen hususlar görüşülerek, 2021 yılında yapılması planlanan öncelikli çalışmalar belirlendi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert