Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, CNN TÜRK kanalında Semiha Şahin’in sunduğu “CNN TÜRK MASASI” programına konuk oldu.

CNN TÜRK TV’de Semiha Şahin’in sunduğu “CNN TÜRK MASASI” programına konuk olan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Salgına yönelik verdikleri mücadele ve çalışmaları, hayata geçen ve geçirilmesi için altyapısı hazırlanan projelerin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Zorlu Bir Süreçten Geçiyoruz’

Canlı yayında Pandemi ile mücadelede yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti; “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Ama bana göre bu hususta son viraja geldik diye düşünüyorum. Bu konuda yapılması gereken de öncelikle devlet büyüklerinin söylemlerine harfiyen uymak gerektiğini vurgulamak istiyorum. Amasya’mızda ilk başladığı günden bu yana virüsle mücadelemiz devam ediyor. Türkiye’de ilk defa bir milyon maskeyi biz ürettik. Bu hususta halkımızın maske ihtiyacını ortadan kaldırdık. Pazar yerlerine kontrol noktaları kurduk. Sosyal mesafe kuralına tüm vatandaşlarımızın özen göstermesini sağladık. Akabinde tüm kadromuzla beraber şehrimizin her noktasını dezenfekte ettik. Bu çalışmalarımıza bugüne kadar 13 milyon TL harcadık. Bu salgın süreci tamamen son bulana kadar da halkımızın sağlığı için harcamaya devam edeceğiz” dedi.

‘Yeşilırmak Yeşil Akacak’

Yeşilırmak nehrinin ıslah edilmesi noktasında önemli çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Sarı; “Amasya’nın ırmağının seviyesinin düşmesi ile beraber balık ölümleri gerçekleşti. Oksijen sıkıntısı ve su seviyesinin düşüklüğünün olmasına bu olayı tetiklemiştir. İşte tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için bizim Yeşilırmak nehrimiz için ciddi bir projemiz var. Bizim Tokat Üniversitesi ile başlatmış olduğumuz projemizi Amasya Valiliğimize devrettik. Tokat, Çorum, Samsun Valilikleri, Belediyemiz ve birkaç ilçemizin DSİ’nin katılımıyla nehrimiz için ciddi bir proje yaptık. Sayın Valimizin önderliğinde inşallah önümüzdeki süreçte Yeşilırmak adı gibi yemyeşil akacak” diye konuştu.

‘İnsandaki Hazinenin Adı Akıldır’

Şehirde içme suyu ücretlerinde yüzde 50 indirim yaparak, halkın ekonomik anlamda bir nebze de olsa rahatladıklarını söyleyen Sarı açıklamasının devamında; “İnsandaki hazinenin bana göre adı akıldır. Eğer insan da akıl varsa çözümde ondadır diye düşünüyorum. Bu manada suyu neden yüzde 50 indirdik bunun matematiksel bir açıklamasını yapmak isterim. Bizim su ücretlerinden topladığımız miktar 2 milyon lira, yani bir yılda 25 milyon lira bir gelir elde ediyoruz. Yüzde 50 indirim yaptığımıza göre bu rakam ayda 1 milyon liraya düşüyor. Lakin Amasya’da suyu 26 kuyudan basıyor ve 1 milyon 200 bin lira elektrik parası ödüyoruz. Şimdi ise ben suyu Akdağ’ın ayağından getireceğim için kuyulardan dolayı verdiğimiz meblağdan kurtulmuş oluyoruz. Bunun dışında insan tasarrufundan kurtuluyoruz. Ayrıca Akdağ’a kurduğumuz 3 megawatlık santralla beraber aylık 1,5 – 2 milyon lira elektrik kazanımı elde etmiş olacağız. Akdağ’ın altına paketleme ünitesi kurarak, gelirler sağlamış olacağız. Yani burada hem vatandaşımızın su faturaları rahatlarken, sağlayacağımız ek gelirlerle kasamıza daha fazla para girmesini elde etmiş olacağız” diye konuştu.