Deva Partisi Amasya Gençlik Politikaları Başkanı  N. Taha ŞAHİN
Amasya gençliğinin problemlerini Türkiye’nin gençliğinden ayrı ele almak elbette doğru olmaz. 

Deva Partisi Amasya Gençlik Politikaları Başkanı  N. Taha ŞAHİN Gençliğin sorunlarının en başında geleceğe güvenle bakamamak yer alıyor.  Ne yazık ki bugün hukuka ve adalete olan güven ciddi sarsıntı geçiriyor. Gelişmiş ülkelerin ulaştığı özgürlükten bahsetmekse neredeyse imkânsız. Adalet ve hukuka güven endeksinin yerlerde süründüğü, iyi niyetli bile olsa eleştirel bir düşünceyi dile getiremediğiniz bir toplumda huzur, güven ve ilerlemeden söz edilemez. 
Ekonomi bugün adeta felç. Türkiye’nin yeterince güçlü olmamasını petrolümüzün, doğal gazımızın olmamasına bağlayanlar var. İyi de var olan imkânları kullanabiliyor mu bu ülke? Tarım ülkesi diyoruz Anadolu’ya ama pirinci, nohudu ithal ediyoruz. Üstelik en çok, ziraat mühendisine sahip olduğumuz da biliniyorken. Hatta bir dönem o kadar çoktu ki, bir kısmını ilkokul öğretmeni yapmayı marifet saydık. Mesela gençliğimizin potansiyel enerjisini kinetik enerjiye çevirebiliyor muyuz? En çok genç nüfusa sahip ülkelerden biri olduğumuzu da unutmayalım. Taşı sıksa suyunu çıkartabilecek gençlerimizin o müthiş enerjisini istihdam ettiğimizi bir düşünsenize. Neler olmaz ki? On milyon genç insanın işsiz olması demek, en dinamik insan kaynağının israfı demektir.

Günümüz gençliği fırsatını bulsa yurt dışına gidecek. Öylesine ümitsiz bu ülkenin geleceğine bakışı. Bence asıl ürkütücü olan bu. Liyakatin değil sadakatin esas alındığı bir ülkede kim geleceğinden emin olabilir ki? Eğer toplumun büyük çoğunluğu bu ölçülerde gelecek endişesi duyuyorsa o toplumda ahlaki yozlaşma kaçınılmaz olur, rüşvet, torpil ve iltimasın önü alınamaz.Çözüm mü? Aslında basit. Ancak kaliteli eğitimle teknoloji gelişir. Teknoloji gelişecek ki üretim ve istihdam artsın. Üretim artarsa sürdürülebilir ekonomik gelişme sağlanabilir. O halde yapılması gereken eğitim de isim değişikliği değil  ‘’kaliteli eğitim’’. Peki, kaliteli eğitimi nasıl yakalarsınız? Aslında o da basit. Demokrasinizi geliştirin, problemi çözersiniz. Ne demek istiyorum? Fikir ve düşünce hürriyetini tesis edin, sorgulayan, eleştirel bakışa sahip, hür düşünceyi özümsemiş bir gençlik yetiştirin nitelikli, kalifiye bir toplum oluşur zaten. Gelişmiş tüm ülkelerin demokrasi ile, geri kalmış tüm ülkelerin ise demokrasi dışı rejimlerle yönetiliyor olması tesadüf değildir.

Madem bu kadar basit bugünkü iktidar niye yapmıyor? Sorgulayan bir gençlik yetiştirir, gençlerin sorgulamasına izin verirseniz önce sizi sorgularlar. İşte iktidar buna hazır değil. Daha doğrusu bundan korkuyor.  Deva partisinde neden ‘’Gençlik Politikaları’’ diye bir birim var? İşte tam da bu yüzden. Ülke olarak sahip olduğumuz gençlerimizin potansiyel enerjisini kinetik enerjiye çevirdiğimiz takdirde görün bakın ülke nasıl çağ atlıyormuş.  Deva partisi bunu yapmaya hazır ve muktedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Amasya halkını ve gençliğimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum dedi.