CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi yaptığı açıklamada şunları söyledi; Uğur Mumcu ülkemizde katledilen basın emekçilerinin en önemlilerindendir. 24 Ocak 1993' te faili meçhul bir şekilde katledilen Uğur Mumcu'nun katilleri aradan 28 yıl geçmesine rağmen halen bulunamamıştır.

Uğur Mumcu meslek hayatı boyunca; devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen, yolsuzlukları yazmaktan çekinmeyen ve kalemini eğmeyen bir gazeteciydi. Gazeteciliği nedeniyle hedef gösterilmesine rağmen halkın sağlıklı bilgi alması için bildiklerini ve öğrendiklerini halkla paylaşmaktan hiçbir zaman çekinmemişti. Katledilmeden önce söylediği, konuştuğu, yazdığı birçok şeyin bugün gerçekleştiğini görmekteyiz.

Uğur Mumcu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Atatürk ilkelerinin ve çağdaş değerlerinin olduğunu sürekli olarak belirtmekteydi. Bu düşüncesini de 10 Şubat 1991 de ''Türkiye bugün ayakta duruyorsa Atatürk döneminde atılan temellerin sağlamlığı nedeniyle duruyor." diyerek dile getirmiştir. Uğur Mumcu laik, demokratik, hukuk devletinin; ulusal bağımsızlığın en büyük savunucularındandı.

Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü iken katledilen, şehirde halkın gönlünde taht kuran Gaffar Okkan'ı saygıyla ve özlemle anıyoruz.