Amasya İl Genel Meclisi 2021 Şubat ayının ilk toplantısını, 01.02.2021 Pazartesi günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan başkanlığında; İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan toplantının açılışında; “2021 yılı Şubat ayının bugün ilk toplantısını yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde oy birliği ile aldığımız kararlarla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bütçemizin elverdiği kadar ve eşit bir şekilde Amasya’mızın tüm köylerine yatırımlarımızı yapmaktayız. 2021 yılı hamle yılı olup, genellikle sulamaya ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri şöyledir;

İl Genel Meclis Üyesi Ömer ERKEK ile Ahmet KARADUMAN’ın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen; İlimizin muhtelif yerlerinde çıkartılan sıcak suların ekonomiye katkı sağlaması için yapılan herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığıyla ilgili yazılı önergenin Valilik Makamının teklifiyle yeniden görüşülmesinde Enerji ve Doğal Kaynakları ile Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarına havale edilmesiyle ilgili İl Genel Meclisin almış olduğu 03.12.2020 tarih ve 259 sayılı kararın değişiklik yapılmadan kabul edilmiş olup, Enerji ve Doğal kaynaklar ile Tarım Orman ve Hayvancılık komisyonlarınca tanzim edilen 26.01.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Suluova ilçesine bağlı Oğulbağı köyünde mülkiyeti Aslan ÇOBAN adına kayıtlı 111 ada 3 nolu parsele Kır düğünü salonu tesisi yapmasıyla ilgili hazırlanması gereken nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının başlatılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık ile Köy İsleri Komisyonlarınca tanzim edilen 26.01.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Taşova ilçesine bağlı Yolaçan köyünde mülkiyeti Sobacı Otomotiv Lastik Akaryakıt Temizlik, Hizmetleri İnş. San.Tic.Ltd.Şt adına kayıtlı 124 ada 48 nolu parsele yöresel ürünler satış tesisi, restoran, kafeterya teşhire ve tanzime yönelik yapmasıyla ilgili hazırlanması gereken nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının başlatılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık  ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen 26.01.2021 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.