Amasya İl Genel Meclisi Şubat ayının üçüncü birleşimini 03.02.2021 Çarşamba günü İl Genel Meclis Başkan V. Mustafa Kürkçü başkanlığında Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

İl Genel Meclis Başkan V. Mustafa Kürkçü; “Şubat ayının üçüncü toplantısını yapıyoruz. Burada alacağımız kararlarla insanlarımıza hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Toplantının Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Kürkçü, Su Kanalları Hizmetleri Müdürü Selcan Özler’e söz verdi. Özler, köylerimizin içme suyu konularında detaylı bilgi sundu. Konuşmanın ardından aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri şöyledir;

İl Özel İdaresine tahsisli taşınmazlardan Merkez ilçe Fındıklı mahallesi, Bağlar mevkiinde 2005 ada 12 parseldeki kayıtlı 20.000. m2 lik taşınmazın Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atış poligonu yapmak için tahsis edilmesine ilişkin Plan bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca tanzim 26.01.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Taşova ilçesi Esençay köyü sınırları içinde 161 ada 9 parselde kayıtlı taşınmazı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere tahsis edilmesine ilişkin Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 26.01.2021 tarih ve 2 sayılı raporun görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Merkez İlçeye bağlı Kayabaşı köyü hudutlarında Mülkiyeti İbrahim ARI ve Tevfık ARİ adına kayıtlı 1101 ada 18 nolu parsele Sosyal Tesis Alanı (Özel Yatılı Engelli Bakım Merkezi) yapmak amaçlı hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar Planın onaylanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen 26.01.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Özel İdaresi tarafından yapılan Kanalizasyon Tesisleri Bakım ve Onarımlarını kapsayan yönetmeliklerinin günümüz şartlarına göre yenilenmesine ilişkin Plan Bütçe ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarınca tanzim edilen 26.01.2021 tarih 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına verilen iki önerge önce gündeme alındı, sonra ilgili komisyonlara sevki oy birliği ile kabul edildi.