CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi yaptığı açıklamada; “2020 yılı Mart ayından bu yana ülkemiz salgın hastalığın pençesindedir. Ülkemizde salgından etkilenmeyen hiçbir sektör veya hizmet kalmamıştır. Salgından etkilenen hizmetlerin başında EĞİTİM gelmektedir. 1 yıla yakın süredir yüzyüze eğitim yapamayan eğitim sektöründe sıkıntılar bir türlü çözülememektedir. Siyasal iktidar sorunları çözmek yerine cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile eğitimde hizmeti çıkmaza sokmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7,5 olarak uygulanan ÖZEL İLETİŞİM VERGİ oranı yüzde 10 oldu.

Amasya’mızın ve Anadolu’nun birçok köyünde internet olmaması nedeniyle çocuklarımız EBA’ya bağlanamayıp eğitim alamazken internet ağını genişletemeyen, öğrencilerimizin internete ulaşmasına çözüm bulmayan iktidarın aldığı kararlarla elini halkın cebinden çıkarmamaktadır.

CHP’li belediyeler Türkiye ‘nin dört bir yanında çocuklarımızla interneti buluşturmaya, ihtiyaç sahiplerinin tablet ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir. Sandık artık kaçınılmaz sondur” dedi.