05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 14:14

Amasya Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya Valisi Mustafa MASATLI Amasya genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 08-02-2021 10:16   Güncelleme : 08-02-2021 10:16
Amasya Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya Valisi Mustafa MASATLI Amasya genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti.

Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı. Toplantıda Amasya'nın sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa MASATLI toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan salgının olumsuz sonuçlarını azaltmak için aşılama çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. İlimiz genelinde aşılama yapılması hedeflenen nüfusumuzun %50’sini aşıladık. Bu oranla birlikte ülkemizde ilk sıralarda yer almaktayız. Yoğun filyasyon çalışmaları ve tedbirlere riayet edilmesiyle vaka sayılarımızda önemli ölçüde düşüşler sağlandı. Buradan bu mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanlarımıza ve tedbirlere uyan Amasyalılara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

15 Şubat’ta köy okulları ve bağımsız anaokullarında, 1 Mart’ta ise ilkokullarımızın tüm kademeleri ile 8 ve 12. sınıflarda eğitime başlıyoruz. Bu süreçte okullarımızın gerekli hijyen şartlarını sağlayabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğümüz koordineli bir şekilde çalışacaktır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda pozitif vakamız bulunmamaktadır. Uygulanan çeşitli tedbirlerle koruma altındaki çocuklarımız ve yaşlılarımıza hastalığın sirayet etmesi engellenmiştir. Öksüz, yetim, engelli ve yaşlı bireylerimize yönelik çalışmalarımızda devam etmektedir. Bu bizlerin ve Kaymakam arkadaşlarımızın en temel görevidir. Sosyal devlet olma ilkesi gereğince desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlerin hayatlarını kolaylaştırmak ve sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışacağız.

Her türlü tarım ve hayvancılık faaliyetini desteklemek ve bu sayede kırsalda kalkınmayı hızlandırmak için birçok projemiz bu yıl da devam edecektir. Ülkemizde yaşanan kuraklıkla birlikte sulama ihtiyacı az olan ayçiçeği ekimine yönelik planlamalarımızı yaptık. Bu kapsamda mart ayında uygun alanlarda ekilmek üzere ayçiçeği tohumu dağıtacağız. Ayrıca incir, ceviz, kuşburnu, çilek ve misket elması üretimini artırmak için de projelerimizi hayata geçiriyoruz. Hayvancılıkta ise buzağı atımlarını asgari seviyelere indirmek için aşılama çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Yine küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için temin ettiğimiz yemleme ünitelerini önümüzdeki dönemde üreticilerimize teslim edeceğiz.

Bu yıl İl Özel İdaremizin sulama bütçesinde önemli ölçüde artış sağlayarak, sulanabilir tarım arazilerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Köy altyapılarını iyileştirmek ve içme suyu hatlarını revize etmek için de Özel İdaremiz gerekli çalışmaları yapacaktır. Köylerimizdeki sosyal ve kültürel donatılar ile KÖYDES yatırımlarına da aynı şekilde devam edilecektir.

Kadın girişimcilerimizin öncülüğünde nitelikli kadın kooperatifleri kurulmasını teşvik ederek destekliyoruz. Kadınlarımızın hem Amasya ekonomisine hem de kendi bütçelerine katkı sağlayacakları bu yapılar, ülkemizin kalkınması için de büyük önem taşımaktadır.”

Vali Mustafa MASATLI’nın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamları ve Kamu Kurumlarının İl Müdürlerince çeşitli konularda dile getirilen hususlar görüşülerek, yapılması planlanan öncelikli çalışmalar belirlendi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert