05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 13:10

Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yücel Öksüz Atandı

Eğitim Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2017 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kandemir görevini Prof. Dr. Yücel Öksüz’e devretti. Törene Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Recep Kürkçü ile akademik ve idari personel katıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 09-02-2021 09:49   Güncelleme : 09-02-2021 09:49
Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yücel Öksüz Atandı

Eğitim Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2017 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kandemir görevini Prof. Dr. Yücel Öksüz’e devretti. Törene Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Recep Kürkçü ile akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Kandemir konuşmasında, “2017 Haziran ayından beri sürdürmekte olduğum Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevim sona erdi. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesini daha iyi bir seviyeye taşımayabilmek için akademik ve idari personelimizle elimizden geldiğince çaba harcadığımızı düşünüyorum. Burada Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Recep Kürkçü’ye ve özellikle Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı hocama da teşekkür ediyorum. Eğitim Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarımıza ve bu ülkeye hizmet edecek öğrencilerimize de sonsuz başarılar diliyorum. Yeni görevi Prof. Dr. Yücel Öksüz hocamıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Yücel Öksüz konuşmasında, “Prof. Dr. Mustafa Kandemir öğrencilik yıllarımdan tanıdığım ve çok sevdiğim değerli bir kardeşimdir. Ondan bu görevi devralmak benim için bir gurur ve onurdur. Bu zamana kadar Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültemize çok önemli katkı sağlayan hocalarımız oldu. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rahmete ulaşanlara Allah rahmet eylesin, hayatta olan hocalarımıza Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Özellikle son dönemde Eğitim Fakültemizin yükünü sırtlamış, büyük bir özveriyle uyumlu dengeli bu güzel kişiliğiyle çok güzel intibalar bırakarak hizmet etmiş olan Mustafa Kandemir hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Beni Amasya Eğitim Fakültesine hizmet etmek üzere bu göreve layık gören başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı hocam ve rektör yardımcılarına da teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin Allah utandırmasın. Değerli çalışma arkadaşlarımızın bıraktıkları yerden huzur ve güven ortamı içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Elimizden geldiği kadar bilimsel verilere uygun davranmak kaydı ile bu süreci yürütmeye çalışacağım. Çok olumlu duygularla buraya geldim. Sadece bilimsel veriler doğrultusunda hareket ederek bütün hocalarımıza aynı yakınlıkta durarak ve devletimizin temel ilkelerine zerresine kadar sadık kalarak üniversite vizyonuna hizmet etmeye çalışacağım. Rabbim utandırmasın. Bugün burada beni yalnız bırakmayan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın ise, “Amacımız ülkemize hizmet etmektir. Üniversitemize hizmet etmek, öğrencilerimize, geleceğimize hizmet etmektir. Hiçbir makam kimseye baki değildir. Koltuklara yapışmamak gerekir. Koltuklardan hiç kalmayacakmış gibi düşünmediğimiz zaman sıkıntı olmaz. Nöbet olayını, hizmet yarışı anlayışını içselleştirmek gerekiyor. Ben Prof. Dr. Mustafa Kandemir hocamızın ve birlikte çalıştığımız diğer arkadaşlarımızın özverili çalıştıklarına şahit oldum. Eğitim Fakültesi üniversitemizin en eski ve kendine ait gelenekleri olan fakültesi. Eğitim Fakültesi avantajları ve dezavantajları belki de en fazla olan fakültelerden bir tanesi çünkü ne kadar eskiyseniz onun getirdiği avantajlarda, dezavantajlarda oluyor. Eğitim Fakültesi öğretim elemanı sayısı itibariyle diğer çalışanlar itibariyle öğrenci sayısı itibariyle bölüm program bazlı düşündüğümüz zaman en köklü fakültemiz. Bundan sonraki süreçte Yücel Öksüz hocamız, Mustafa Kandemir hocamızın bıraktığı yerden daha geliştirerek fakültemize katkı vermeye devam edecek, biz yönetim olarak hep birlikte Yücel hocamla çalışacak olmaktan ve Mustafa hocamla çalışmış olmaktan mutluyuz. Tekrar Prof. Dr. Mustafa Kandemir hocama verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yücel Öksüz hocama da hoş geldin diyorum, görevi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah utandırmasın” diyerek sözlerine son verdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert