Sıfır Atık Projesine en fazla atık pil toplayarak destek veren Merkez Mehmet Varinli İlkokulu'na, Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verildi.

Mehmet Varinli İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Millî Eğitim Müdürü Ömer COŞKUN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Özkan KAYA, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Osman TOK, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Hayriye TÜFEKCİ, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla atık pil toplama kampanyaları düzenlediklerini belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Osman TOK, sadece atık pillerin değil Sıfır Atık Projesi kapsamında cam, kağıt, plastik, metal, ahşap, elektronik, organik vb. birçok atık maddenin tekrar geri kazandırılabildiğine vurgu yaptı.

Atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, böylece daha temiz ve daha sağlıklı bir dünyada yaşayabilmek amacıyla herkesi çevre ve geri dönüşüm konularında duyarlı olmaya davet eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Özkan KAYA, atık pil toplama kampanyasına katkıda bulunan İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ve Mehmet Varinli İlkokulu yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür etti.

Öğrencilerin israfın önlenmesini, kaynakların verimli kullanılmasını ve atıkların geri dönüşümünü küçük yaşlardan itibaren öğrenilmesinin önemli olduğunu ifade eden İl Müdürü COŞKUN, atık pil toplama konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Mehmet Varinli İlkokulu idareci, öğretmen, öğrencilerine, velilerine ve destek ve katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.