Suluova Belediyesi uzaktan eğitim gören öğrencilere 200 adet tablet desteğinde bulundu.

Suluova Belediye Başkan Fatih Üçok, Milli Eğitim Bakanlığının “bilgisayarlı eğitime destek” çağrısına duyarsız kalmadıklarını ve uzaktan eğitim sürecinde ihtiyacı olan öğrencilere destek ve katkı sunmak amacıyla "bir tablet de senden" kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Belediye toplantı salonundaki programda açıklamalarda bulunan Başkan Fatih Üçok, Kampanyanın büyük ilgi ve destek gördüğünü belirterek katkısı ve desteği olan herkese teşekkür etti.

Amaçlarının uzaktan eğitim gören ve ihtiyacı olan öğrencilere katkı sunmak olduğunu ifade eden Fatih Üçok,  şunları söyledi: “Çok şükür kampanya neticesinde belediyemize hem maddi hem de tablet anlamında bağışlar yapıldı. Belediye olarak ta biz kendi bütçemizden tabletler aldık. Suluova halkımız 26 adet tablet ve 16 bin 650 TL de bağışta bulundu. Geri kalan kısmını da biz kendi bütçemizden tamamlamak üzere 200 adet tablet hazırlamış olduk. Bizim hedefimiz 100 tabletti. Bunu iki katıda çıkarttık. Tam 200 adet tableti bugün burada teslime diyoruz. Yavrularımız uzaktan eğitime gönül rahatlığı ile kavuşsunlar istedik. Bu tabletlerle birlikte eğitime önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyorum. Buradan bu çalışmalarımıza katkı veren tüm hemşerilerimize özellikle teşekkür ediyorum.“ dedi.

Daha önce de uzaktan eğitim gören ve internet erişimi olmayan öğrencilere internet desteğinde bulunduklarını aktaran Başkan Üçok, tablet bilgisayarların oldukça kaliteli ve 10 inc büyüklüğünde olduğunu, öğrencilerin rahatlıkla hem Zoom hem de EBA’ya girerek uzaktan eğitimlerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.  

Başkan Fatih Üçok ile tüm hayırseverlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ise konuşmasında; “Pandemi süresinde sadece tablet olarak değil Suluova Belediyesi okullarımızın dezenfekte edilmesi, maske ve dezenfektan maddesi ile de desteklediler. Kendisine çok teşekkür ediyorum dedi.