Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ile birlikte Kafe ve Restoran sektöründe hizmet veren üyeler ile bir araya geldi.

Yapılan toplantıda Pandemiden en çok zarar gören Kafe ve Restoran sektörünün sorunları ve istekleri konuşuldu. İl Sağlık Müdürü ilimiz genelindeki güncel virüs tablosuyla ilgili bilgi paylaşımı yaparak üyeleri bilgilendirdi. 

ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, "Esnaflarımızın sorunlarının sıkı takipçisiyiz, esnaflarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Kapalı işyerlerimizin açılmasını istiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde, toplumun her kesimi büyük yaralar aldı. Sektörlerin çoğu sıkıntıya düştü. İmalat, İhracat yapan sektörler bu süreçten etkilenmedi.  Pazartesi günü yapılan kabine toplantısına büyük ümitler yükleyen milletimizin kimisi beklediğini kısmen de olsa aldı. Ancak risk durumuna göre kategorilere ayrılan şehirlerimiz arasında çok yüksek risk grubuna giren Amasya'mız ve esnafımız maalesef beklediğini alamadı.

Bunun en büyük sebebi ise çok basit önlemler ile tedbir almak yerine, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymadan hareket eden kesimin varlığıdır. Bu sorumsuzlukların bedeli ağır olmuştur. Bu bedelin faturası ise hepimize özellikle de hizmet sektörümüze, kafe ve restoranlarımıza yani sizlere yüklenmiştir.

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren biz her zaman birlik ve beraberliği önemsedik; şehrin ticaretinden üretimine her alanda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Üyelerimizin sorunlarını saat ayırt etmeksizin üst makamlara iletiyoruz. Çözüme kavuşturduğumuz sorunları sizlerle her platformda paylaşıyoruz. 

Bu noktadan sonra bize düşen hem kendimizi hem de çevremizi kontrol etmek ve temizlik, maske ve mesafe gibi basit kurallara riayet ederek hem sosyal hem ekonomik anlamda eski, özlenen normallere ulaşma yolunda adımlar atmak olacaktır. 

Bundan sonra biz Amasya'mıza yakışanı yapıp, temizlik, maske ve mesafe kuralları ile kısıtlamaları birlikte kaldırmalıyız" diye konuştu.