Atatürkçü Düşünce Derneği(A.D.D) Amasya Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulundular.

Yapılan açıklamada; “Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda en ön saflarda savaşan, Türk Devrimini ödünsüz savunan, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün gösterdiği Tam Bağımsızlık hedefine kararlı bir şekilde yürüyen Türk Kadının emeğinin sömürülmesine, her türlü şiddete maruz kalmasına, kadını “yok” sayan zihniyetlere, sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.

Kadını “yok” sayan bir anlayışı bu ülkeye egemen kılmaya çalışanlara Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşmaktadır.

Mümkün müdür ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim, diğerine aldırış etmeyelim de kitlenin tümü ilerleme onuruna erişebilsin.
Mümkün müdür ki, bir topluluğun yansı topraklara zincirle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin?

Kuşku yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve ilerleme ve yenilik alanında birlikte yol almak gereklidir. Böyle olursa inkılâp başarılı olur.” sözlerini hatırlatıyoruz.
Laik Cumhuriyet rejimi ile var olan, “Çağdaş, eşit yurttaş” kimliği, Türk Kadınlarının vazgeçilmezidir.

İktidar eliyle toplumda yaratılan cinsiyet ayrımcılığı, kadınların ayağındaki prangadır. Cumhuriyet ile özgürleşen kadın, bugün yeniden yok edilmenin kıyısına gelmiştir.

Çağdaş Türk Kadını, emeğinin ve kimliğinin sömürülmesi karşısında direnmeye devam edecektir. Bu uğurda savaşım veren, Tam Bağımsız bir ülke, daha iyi bir dünya kurmak için çaba harcayan tüm kadınlarımızı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün DEVRİMCİ RUHUYLA SELAMLIYORUZ…

Bu ÜLKE için , Bu VATAN için, Bu MİLLET için , ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, TAM BAĞIMSIZLIK için görev yaparken şehit olan ASKER, POLİS, SİVİL TÜM YURTTAŞLARIMIZA ALLAHTAN rahmet diliyoruz, mekanları CENNET olsun , sebep olanları ve ihmali olanları lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.