Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Temel Seviye “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen Toplantıya Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Pala ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ile Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım‘a Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini teslim etti.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım konuşmasında, “Çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Amasya Üniversitesi Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandığını” söyledi.

Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan ise “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde örnek çalışmalara imza atan Üniversitemiz, birimlerinin tamamında sıfır atık yönetim sistemi çalışmalarını sırasıyla tamamlıyor. Bu kapsamda personel ve öğrencilerin kullandığı alanlara sıfır atık kumbaraları yerleştirerek atıkları kaynağında ayrıştıran ve oluşturduğu geçici atık depolama alanı ile geri dönüşüm sürecine destek veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini almıştır” dedi.

Sıfır Atık Belgesinin alınmasında emeği geçenleri tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Recep Kürkçü, “Yerleşkelerimizde kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve oluşan atığın toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz, sıfır atık yönetim sistemini tüm birimlerimizde faaliyete geçirmek için çalışmalarımız devam edeceğini” dile getirdi.