Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Türkiye’de aşılama hızı bakımından en iyi illerden biriyiz dedi.

Nergiz, “Yaklaşık bir yıldır tüm dünyayı sarsan, canımızı yakan ve günlük yaşamımızda alışkanlıklarımızın dışında hareket etmemize neden olan Covid-19 salgınıyla mücadelemiz devam etmektedir. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Bilim Kurulumuzun talimatları doğrultusunda alınan tedbirlerle pandemi süreci başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Maske, mesafe ve hijyen üçlüsü sağlığımız için büyük önem arz etmiştir.

Sağlık Bakanlığımızın üstün çabaları neticesinde,  pandemi sürecinin önemli bir aşaması olan aşılama süreci 2021 yılının ilk ayında öncelik sağlık çalışanlarımız olmak üzere uygulamaya başlanmıştır. 114 ‘ü Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 186 noktada aşı uygulamasını yürütmekteyiz. 

İlimizde 5.018 sağlık çalışanlarımızın %84.15 ‘nin iki doz aşı uygulaması yapılmıştır. Bakanlığımızın öncelikli riskli gruplar olarak belirlediği 65 yaş üstü 65.872 hedef nüfusumuzun 52.059’i birinci doz, 17.237’iikinci doz olmak üzere %78.85’i aşılanmıştır.

Her türlü hava şartlarında Devletimizin tüm imkanlarıyla 85 yaş üstü ve hareket kısıtlığı olan 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın aşılamalarını Doktor eşliğinde evlerinde uygulamaktayız.

Ayrıca ilimizde riskli gruplarda yer alan 2 huzur evi ve 1 engelli bakımevi bulunmaktadır. Buralarda kalan 155 vatandaşımızın %65,16’sıaşılanmıştır.Aynı zamanda 137 çalışanın  %56,20’si aşılanmıştır. İkinci dozları da yapılmış ve aşıları tamamlanmıştır.

18 yaş üstü aşılanması gereken toplam hedef nüfusumuzun %15.13 ‘nün şu an itibari ile aşıları yapılmıştır. Bu oranla Türkiye’de aşılama hızı bakımından en iyi illerden biriyiz.

Koronavirüs hastalığı; maske, mesafe, hijyen tedbirleriyle birlikte, aşıyla kontrol altına alınıp yok edileceği bilindiği için tüm öncelik grubunda yer alan vatandaşlarımızın mutlaka aşılanmaları gerektiği hususunu tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Özlenen günlere en kısa zamanda kavuşmak dileği ile biraz daha sabır diyerek sağlıklı günler diliyorum.” Diye konuştu.