Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amasya Üniversitesi’nin; öğrenciler, Üniversite akademik ve idari personelinin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve spor faaliyetlerinin geliştirilmesi; bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra gençlerin yükseköğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine katkı sağlanması yönünde iş birliğinin artırılması ve desteklenmesi için Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde Genç Ofis açmaya yönelik protokol imzalandı.

Protokol Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç tarafından imzalandı.

Rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile sanat, spor ve eğitim konusunda ortak proje çalışmaları yürüteceklerini ifade etti. Üniversitemizde Gençlik Ofisi'nin yapılması için çalışma başlattık. Gençlik Ofisi başta öğrenciler olmak üzere akademisyenlerimize ve üniversitemizin idari personeline de hitap edecektir” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç ise, “Gençlik merkezlerimizdeki tüm çalışmalarımızı gençlerimizin yoğunlukta yaşadığı okul bölgelerine ve ilçe merkezlerinde gençlerin ayağına götürmeyi amaçlıyor, kuracağımız Genç Ofis ile onların gelişimine katkı sağlamayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından projenin protokolü imzalanarak tören sona erdi.