05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 23:53

A.D.D Amasya Şube Başakanı Sancak, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Atatürkçü Düşünce Derneği Amasya Şube Başkanı Cihan Sancak İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-03-2021 10:07   Güncelleme : 13-03-2021 10:07
A.D.D Amasya Şube Başakanı Sancak, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Atatürkçü Düşünce Derneği Amasya Şube Başkanı Cihan Sancak İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sancak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün, Türk milletinin tarih boyunca var oluşunun ve olacağının; yılmaz iradesinin, mücadeleciliğinin, esarete katlanamayacağının ve şanlı bayrağımızın her zaman göklerde özgürce dalgalanacağının; yedi düvel duysun diye yüksek sesle haykırıldığı İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıl dönümü.

Emperyalizm başlıca amacı olan ulusları özünden uzaklaştırmak, zayıf düşürmek, parçalamak, yutmak ve yok etmek idealinden hiç vazgeçmedi. Tarih, esir edilen, yok olan ulusların hüzünlü hikayeleriyle doludur.

Emperyalizm bugün de aynı amaçla çalışmakta, saldırmakta ve aynı hayalleri kurmaktadır. Ulusumuz, 20. yüzyıl başında düştüğü korkunç durumdan, yıkımdan ve kıyımdan, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla, sayısız şehit vererek yeniden özgürlüğüne kavuşmuş, vatanını leş kargalarına yedirmemiştir.

İşte bu tarihsel, korkusuz, inançlı mücadelenin hikayesi, “Vatan Şairi”, yurtsever Mehmet Akif ERSOY tarafından ölümsüz bir şekilde yazılmıştır. TBMM, tam 100 yıl önce, Kurtuluş Savaşı’mız daha bitmeden, bu emsalsiz şiiri İstiklal Marşı olarak seçmiştir.

Halkımızın duygularına, inancına, azmine tercüman olan İstiklal Marşı’mız, Osman Zeki ÜNGÖR’ün bestesiyle dilimize nakış nakış işlenmiştir. İstiklal Marşı’mızın daha ilk sözünde “Korkma!” diye öğütlediği gibi, biz hiç kimseden korkmadık, korkmayacağız.

Yüz yıl sonra bir daha and içiyoruz ki;

Emperyaliste, yıkıcıya, bölücüye, gericiye, şeriatçıya, ırkçıya pabuç bırakmayacağız.

Atalarımızdan öğrendiğimiz gibi, bizlere zincir vurmaya çalışanlara bu dünyayı dar edeceğiz. Kükreyip, bentleri yıkıp, taşacağız.

Yurdumuzu alçaklara uğratmayacak, şehitlerimizin kefensiz bedenlerini çiğnetmeyecek, cennet vatanımızı kimselere vermeyeceğiz.

Ve bu kendini bilmezleri geldikleri gibi göndereceğiz.

Biz, o günlerin Hasan Tahsinleri, Şerife Bacıları, Şahin Beyleri, Kara Fatmaları, Sütçü İmamlarıyız. Biz kadını-erkeği, genci-yaşlısı, köylüsü-şehirlisiyle, cahili-aydınıyla; el ele, omuz omuza vermiş; inançlı, dirençli, kuvvetli Türk milletiyiz.

Binlerce yıl geçse de yine var olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY, Osman Zeki ÜNGÖR olmak üzere, vatanı-milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize rahmet diliyoruz.

İstiklal Marşı’mızın 100. Yılı Kutlu Olsun” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert