Amasya'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü kapsamında Amasya Şehitliğinde Anma Töreni düzenlendi. Törende Şehit yakınları ve Gazilerin yanı sıra Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Alb. Mehmet Atlı, Belediye Başkan Vekili Hasan Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Baro Başkanı A. Melik Derindere, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

Törende ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye  Başkanlığı çelenkleri Şehitlikte yer alan anıta konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ise Vali Mustafa Masatlı Şehitlik Özel Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Vali Masatlı Şehitlik Özel Defterine yazdığı satırlarda şu ifadelere yer verdi: “Aziz Şehitlerimiz, Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden Şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız.

Sizlerin kanlarıyla yazdığı bu kahramanlık destanı, Milletimizin asla bağımsızlığını kaybetmeyeceğinin en büyük ispatı olmuştur. Ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna bizler de, her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Emin olunuz ki, hatıranız ilelebet yaşatılacak, Devletimize ve Milletimize emanet olan ailelerinizin daima yanında olunacaktır. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bölünmezliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna Hakka yürüyen Şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

Program kapsamında daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti yapılarak, dualar edildi, Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı. Vali Mustafa Masatlı törenin sonunda Şehitlikte yer alan Şehit ailelerine bir kez daha taziyelerini iletti.