CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, Türk bağımsızlık tarihinde büyük bir öneme sahip olan Çanakkale geçilmez sözünü emperyalist güçlere ve tüm dünyaya gösteren, özgürlüğün ve bağımsızlığın destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz dedi.

Sevindi, “Çanakkale Zaferi, dönemindeki bütün imkânsızlıklara rağmen, aziz milletimizin bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmeden kazandığımız tarihimizin dönüm noktalarından birisidir.

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan hayatları pahasına Çanakkale’de savaşan isimsiz kahramanlarımız daima gönüllerimizde yaşamaya devam edecektir.
Bizler de o gün yaşanan yokluklarla vatanımıza sahip çıkanların bıraktığı miras olan vatan topraklarını korumak için elimizden geleni yapmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” Diye konuştu.