Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Turgay Sevindi, İYİ Parti Avni Verdi, Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Yaraşır, Demokrat Parti İl Başkanı Kıvanç Katipoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Ali Kurt ile birlikte 22 Mart 2021 Pazartesi günü Alçak Köprü’de Yeşilırmak’ta yaşanan kirliliğe dair basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın Açıklamasında; 

"Bugün Dünya Su Günü olması nedeniyle şehrimizde , ülkemizde ve dünyada yaşanan su sıkıntılarının da üst düzeyde olduğunu unutmayalım ve su tüketiminde herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Şehrimizde turizme ve tarıma büyük katkı sağlayan YEŞİLIRMAK uzun zamandır kirlilikten kurtulamamaktadır. 

Yeşilırmak havzası içindeki tarım ve sanayi tesislerinin, yerleşim birimlerinin arıtma tesislerinin olmaması ya da yetersiz olması ırmağımızın kirlenmesinin başlıca nedenleridir. 

Ülkemizde yaşanan kuraklıkla beraber bu kirlilik daha da belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. 

2020 yılı sonundaki balık ölümlerinden sonra Mart ayı başından bu yana da büyük bir kirlilik ırmağımızda devam etmektedir.  

Bölgemizdeki çiftçiler de akan kirli suyu kullanamadıklarını belirtmektedir. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz kirlilikle ilgili inceleme başlattığını ve yapılan ilk tespitte kirliliğin Çorum Çayı yatağındaki temizlemeden kaynaklandığını yaklaşık 2 hafta önce açıklamıştır. Yapılan açıklamada ayrıca kirliliğe yol açan işletmelerin tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacağı ifade edilmiştir. 

2 haftalık süre geçmesine rağmen YEŞİLIRMAK Nehrimizde kirlilik halen devam etmektedir. 

Çorum Çayı’ndaki temizleme faaliyetleri 2 haftadır bitmemiş midir yoksa kirliliğin kaynağı başka bir sebepten mi kaynaklıdır? 

Bu şehri yönetenlerin bir an önce bu kirliliğin sona ermesi için gereken adımları atmalı, kirliliğe neden olanları  tespit etmeli ve caydırıcı cezalar uygulamalıdır. 

YEŞİLIRMAK’ın geçtiği illerin yöneticileri biraraya gelerek ırmağımızın ıslahı için acilen gereken adımları atılmalıdır. 

Kesin ve sürekli çözüm üretilmesi için bizler gereken katkıyı yapmaya hazırız.” denildi