Samsun'daki feci kaza 17 Mart tarihinde Atakum İlçesindeki Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde meydana geldi. Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru  44 yaşındaki Semih Murat Y. idaresindeki 55 AEC 069 plakalı otomobil kavşaktan kırmızı ışıkta geçtiği sırada sağındaki yoldan gelen 26 yaşındaki Ahmet Enes B. yönetimindeki 55 AAH 266 plakalı hafif ticari aracın çarpmasıyla savruldu.

Bu sırada otomobil yolun solunda karşıya geçmek için bekleyen 29 yaşındaki Zehra Atmaca ile annesi 47 yaşındaki Ayşegül Aydemir'e çarptıktan sonra takla attı. Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği feci kazada Ayşegül Atmaca olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan annesi ile otomobil sürücüsü doktor Semih Murat Y. yaralanarak OMÜ Tıp Fakültesi Hastaneşi'ne kaldırıldı.

Kazadan 6 gün sonra tedavisi tamamlanan Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru Semih Murat Y. polis tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adliyede nöbetçi mahkemece 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.