Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yatırım programı çerçevesinde yürütülen projelerden; Göynücek İlçesine bağlı Konuralan ve Hasanbey Köylerinde, içmesuyu terfii binası, terfii hattı ve enerji nakil hattı (E.N.H.) projeleri tamamlanarak hizmete açıldı.

Konuralan Köyünde daha önceden İl Özel İdaresi tarafından sıhhi hale getirilen 30 m3’ lük içmesuyu deposuna, 2020 yılında gerçekleştirilen sondaj çalışması sonucunda temin edilen içmesuyu kaynağı, yeni yapılan terfii binası, 210 metre terfii hattı ve Enerji Nakil Hattı (E.N.H.) marifetiyle ulaştırıldı. 

Hasanbey Köyünde de yetersiz olan içmesuyuna ek kaynak oluşturulmak üzere sondaj çalışması gerçekleştirilmiş olup, mevcut 50 m3’ lük içmesuyu deposuna, yeni yapılan terfii binası, 230 metre terfii hattı ve Enerji Nakil Hattı (E.N.H.) marifetiyle içmesuyu ulaştırıldı.

Köylerde yaşayan vatandaşlara sağlıklı içmesuyu kaynağı oluşturmak üzere tesis edilen terfii binaları dış etkenlere karşıda tel örgü sistemi ile korunaklı hale getirilerek vatandaşların hizmetine açıldı. 
     
Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla köylerimizde yapmış olduğumuz içmesuyu projelerimiz hayata geçirilerek köylerimize sağlıklı ve yeterli içmesuyu temin etmekteyiz” dedi.