Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya'da tarım, sanayi, turizm, hizmet sektörü, kırsal kalkınma gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilen projelerin değerlendirildiği Projeler Üst Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Amasya Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TKDK İl Koordinatörlüğü, KOSGEB, OKA İl Koordinatörlüğü, Merzifon OSB Müdürlüğü ve AB Proje Ofisinden yetkililer yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa MASATLI şunları kaydetti: “İlimizde tarım, sanayi, turizm, hizmet sektörü, kırsal kalkınma gibi farklı hizmet alanlarında kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının hazırlamakta oldukları projeleri değerlendirmek için toplanmış bulunuyoruz.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, ilimizde bulunan dört organize sanayi bölgesi tarafından sunulan projeler kabul edilmiş ve destek almaya hak kazanmıştır. Amasya bu programda %28’lik bir oranla en fazla payı alan il olmuştur. Bu projeler sayesinde OSB’lerimizin temel altyapı gereksinimleri karşılanacak ve bu sayede OSB’lerin kurumsal kimlikleri değer kazanacaktır.

Amasya ile özdeşleşen Amasya çöreği, etli çiçek bamya yemeği, toyga çorbası, baklalı dolma ve Yassıçal çuha dokumasına ‘coğrafi işaret’ alınması için çalışmalarımız da devam etmektedir. Kadın girişimciliğinin bir yansıması olan kadın kooperatiflerini de desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde yeni kadın kooperatifleri kurduk ve üretime entegre etmek için ilgili kurumlarımız tarafından gerekli çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca dezavantajlı gruplar ve çocuklara yönelik meslek edindirme eğitimlerine de devam etmekteyiz. Anne, babası hayatta olmayan ya da dezavantajı bulunan bu kardeşlerimize meslek edindirerek, onları yaşama hazırlıyor ve istihdama dahil ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızda temel hedef tarımda, sanayide, turizmde ve diğer alanlarda altyapımızı güçlendirmek ve bunlara paralel olarak Amasya ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamaktır.”

Vali Mustafa MASATLI’nın konuşmasının ardından Amasya'da davam etmekte olan proje çalışmalarına ilişkin bir sunum yapıldı. Toplantıda daha sonra kurul üyeleri kendi görev alanları özelinde devam etmekte olan proje ve çalışmalara dair bilgiler aktardılar. Toplantıda ayrıca çeşitli başlıklarda devam eden proje çalışmaları ve farklı alanlarda yapılabilecek projelere ilişkin öneriler dile getirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.