Korona virüs salgını nedeni ile kısıtlamalara tabii tutulan 14 yaş altı çocuklara yönelik Amasya Belediyesi Ödüllü Online Satranç Turnuvasının 2.'sini düzenliyor.

14 yaş altı ve 10 yaş altı kategorilerinden oluşan online ödüllü satranç turnuvasının 2.'si hakkında bilgi veren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 'Bu sene online satranç turnuvamızın 2'sini düzenliyoruz. Biliyoruz ki çocuklar pandemi nedeni ile evde canınız sıkılıyor. Ama bu virüs belasından kurtulmak için de evimizde kalmalıyız. Bizde belediye olarak düşündük ki hem çocuklarımızın canı sıkılmasın hem de evde hareketsiz kalmasınlar satranç beyin jimnastiğidir. Süratli, doğru ve çabuk düşünmeye yardımcı olur. 

Diğer derslerinizi de daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Kurallara uymayı dostça oynamayı kaybetmeyi ve kabullenmeyi kazananı kutlamayı öğretir. Bizde sizleri düşündük ve geçen sene 1.sini yaptığımız turnuvamızın bu sene de 2.'sinide düzenleyelim siz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza katkımız olsun dedik'diye konuştu.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
Tarih: 21 Nisan Çarşamba
Saat:14:00
KATEGORİLER 
14 yaş altı için tıklayınız

10 yaş altı için tıklayınız 

 

Turnuva uzaktan lichess.org sitesi üzerinden gerçekleşecektir
www.lichess.org sitesi üyeliği gerekmektedir.
Dereceye girenlerin ödülleri  23 Nisan Cuma günü törenle taktim edilecektir.
Turnuva Amasya ve İlçelerinde ikamet eden sporcuların katılımına açıktır.
Turnuvada oynayacak sporcuların öncelikle kullanıcı adı doğum yılı adres ve telefon numaralarını Turnuva koordinatörü Mesut Çetinoğlu'na 05383803820 numaralı  WhatsApp üzerinden iletmeleri gerekmektedir.
Aksi halde derece alsalar dahi sıralamadan çıkarılacaktır.
Birinciye 1500tl, ikinciye 1000tl, üçüncüye 750tl 
Ayrıca en iyi derece elde eden kız sporcu ödülü 500 lt.