05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 17:56

KOSGEB MÜDÜRÜ KUKUŞ KURSİYERLERLE BİR ARAYA GELDİ

Amasya Kosgeb İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası’nda organize ettiği Girişimcilik Eğitim Programında kursiyerlerle bir araya geldi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 29-01-2016 15:54   Güncelleme : 29-01-2016 15:54
KOSGEB MÜDÜRÜ KUKUŞ  KURSİYERLERLE BİR ARAYA GELDİ

 Amasya Kosgeb İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası’nda organize ettiği Girişimcilik Eğitim Programında  kursiyerlerle bir araya geldi.

    Girişimcilik Eğitimlerinin son günlerine yaklaşan katılımcılara bilgiler veren İl Müdürü Bayram Ali Kukuş katılımcıların sorularını yanıtlayarak karşılıklı fikir ışverişinde undu.

    Eğitimlerini tamamlayan yeni girişimcileri tebrik eden Müdür Bayram Ali Kukuş katılımcılara kapılarının her zaman açık duğunu ve soruları cevaplamak için hazır duklarını dile getirdi.

    Eğitim sonrası değerlendirmelerde unan Amasya Kosgeb İl Müdürü Kukuş; "KOSGEB Amasya Müdürlüğü ile Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası arasında 05 Ocak 2016 tarihinde yapılan Protok kapsamında açılan Uygulamı Girişimcilik Eğitimi (UGE) ile işyeri açmaya karar vermiş an ve KOSGEB’in sağladığı 50.000 TL Hibe 100.000 TL faiz ödemeli desten yararlanmak için 30 kişi 08 / 24 Ocak tarihleri arasında yapılan Girişimcilik eğitimine katılmış ve des maya hak kazanmışlardır. Eğitim bittikten sonra Girişimci adayları Türkiye’nin herhangi bir ilindeki KOSGEB Müdürlüğü’ne başvurarak Girişimcilik Desteğinden yararlanabileceklerdir. Des oranları Amasya için Erkek Girişimcilerde %70, bayan, gazi, birinci derece şehit yakını veya engelli Girişimcilerde ise % 90 oranında uygulanmaktadır." dedi.

    Kosgeb'in sağladığı desleri açıklayan Kukuş; "Girişimcilik Desteği kapsamında İşletmelere KOSGEB; 50.000 TL Hibe, 100.000 TL Geri Ödemeli mak üzere toplamda 150.000 TL des sağlamaktadır. 50.000 TL’lik Hibe’nin 2.000 TL’si Kuruluş Masraflarına, 18.000 TL’si makine teçhizat ve yazılım giderlerine, 30.000 TL’si de İşletme Giderlerine ( Kira ve Personel Maaşı) verilmektedir. Ayrıca 18.000 TL’lik makine teçhizat ve yazılım gideri için verilen des yeterli madığında 100.000 TL ‘lik makine teçhizat ve yazılım gideri için ödemeli faiz des verilmektedir. 100.000 TL’lik ödemeli tutar 4,5 yıl vadeli up, des başlangıcından itibaren ilk 2,5 yılı (30ay) ödeme sonraki takip eden 24 ayda taksitle ödenecektir." diyerek katılımcıları bilgilendirdi.

    Kosgeb'in girişimcileri deslemekten memnun duğunu ifade eden Kukuş; "Amasya’da Girişimciler ve Girişimcilik Desteği önemsenmekte up, 2015 yılında Amasya’da verilen yaklaşık 2 Milyon TL’lik desteğin 1,5 milyonu Girişimci İşletmelere verilmiştir. Amasya’da KOSGEB’in Girişimcilik Desteği kapsamında açılan İşletme sayısının yaklaşık 400 duğu ifade edilmiştir. Bu desten yararlanmak isteyen Girişimci adaylarının yapması gerekenler; öncelikle işletme kurulmadan 70 saatlik Girişimcilik Eğitimine katılmarı ve sonrasında resmi kuruluş işlemlerini yapıp Projeleriyle KOSGEB Müdürlüğüne başvurmarı gerekmektedir." şeklinde konuştu.

    Son arak hatırlatmarda unan Amasya Kosgeb İl Müdürü Bayram Ali Kukuş; "Ayrıca tüm bunların yanı sıra bilinmesi gereken diğer huslar; Tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık, eğlence, kahvehane, kreş, düğün sonları, spor sonları, avukatlık, sigortacılık, muhasebecilik bürarı v.b. sektörler KOSGEB tarafından deslenmemektedir" ifadelerini kullandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert