5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesi gereğince İl Genel Meclisi aşağıda bulunan gündem konularını görüşmek üzere 01 Nisan 2021 Perşembe günü saat 11.00 de Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda toplanacak.

Meclis Başkanı Zeki Erarslan gündem konularını şöyle açıkladı;

1- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 11.maddesi ve İl Genel Meclis Çalışma Yönetmeliğin 18. maddesi gereğince ilk iki yıldan sonra görev yapacak Meclis Başkanlık divanının oluşturulmak üzere İl Genel Meclis Başkanı, Başkan Vekilleri ile Divan asıl ve Yedek katiplerin seçimlerinin yapılması.

2- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 16.maddesi ve İl Genel Meclis Çalışma Yönetmeliğin 20.maddesi gereğince İhtisas komisyonlarında görev alacak üyelerin tespit edilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

3- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 25.maddesi ve İl Genel Meclis Çalışma Yönetmeliğin 19. maddesi gereğince İl Encümenine 1 yıl görev yapmak üzere 3 üyenin gizli oyla seçilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

4- 03.04.2007 tarih ve 26482 sayılı "Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre Çevre Şehircilik Bakanlığından çöp konteynırı alımı için nakdi yardım talep edilmesine, hibe olarak tahsisi yapıldığı takdirde yardımın belirtilen hükümler doğrultusunda kullanmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR'a yetki verilmesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verilecek taahhütname hükümlerine göre harcama yapılmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi.

5- Sermayesinin tamamı İl Özel İdaresine ait şirketimiz tarafından işletilen Büyük Amasya Otelinde yapılacak olan tadilatlar ve tefrişat alımı için 2.500.000,00 TL olan şirket sermayesinin 7.500.000,00 TL olarak artırılmasına ilişkin Plan Bütçe komisyonunca tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 3 sayılı raporun görüşülmesi.

6- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına hazırlanan ön kabulden geçmiş Amasya Kültür Envanterinin Yenilenmesi ve Amasya’nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Korunması adlı projeler için İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmak üzere eş finansman sağlanmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 1 sayılı raporun görüşülmesi.

7- İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11.maddesi gereği hazırlanan (111) sayılı Cetvel (Dolu Kadro Derecesi Değişiklik Cetvelinde belirtilen unvandaki personellerin kadro derece değişiklikleriyle ilgili Plan Bütçe ile Hukuk ve İdari İşler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 2 sayılı raporun görüşülmesi.

8- İlimiz Merkez ilçeye bağlı Aksalur ve Bağlıca köylerinde bulunan 2981 sayılı İmar Affı Kanunu hükümlerince tescil edilen köy içi taşınmazlardan; Aksalur köyünde 63 adet, Bağlıca köyünde 39 adet taşınmazın satışının yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 3 sayılı raporun görüşülmesi

9- İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet ÖZ, Deniz SÜMER ve Duran YETER ’in müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda, İlimiz Taşova İlçesine bağlı Şeyhli, Alçakbel Korubaşı, Karlık ve Karamuk Köyleri, Suluova İlçesi Ladik İlçesi ve Samsun iline bağlanan yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen raporun görüşülmesi.

10- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon ilçesine bağlı Keymir köyü giriş yolunun genişletilmesiyle ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 4 sayılı raporun görüşülmesi.

11- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Salih KOÇAK’ın müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon ilçesine bağlı Aksungur köyüne yeni 3 km yol açılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler ve Köy İşleri Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 1 sayılı raporun görüşülmesi.