Amasya Valisi Mustafa Masatlı Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Video Konferans Yöntemiyle İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ve İl Milli Eğitim Müdür V. Ömer Coşkun katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Son bir aydır ilimizin de içinde yer aldığı Karadeniz Bölgesinde yüksek oranlarda vaka artışı yaşanmakta, bu durum ilimizi de etkilemektedir.  Tüm ilçelerimizde mülki amirler, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler, esnaf odaları ve diğer ilgililer yoğun şekilde denetim yapıyorlar. Yaptığımız denetimlerde ceza uygulamaktansa, halkımızı bilgilendirmeye ve uyarıcı olmaya özen gösteriyoruz. Gerek toplu olarak bulunulan alanlarda, gerekse okullarda yoğun denetim faaliyetleri yürütüyoruz. Okullarımızda hijyen kuralları sürekli olarak takip edilmektedir.

Aşılamada 65 yaş üstü grupta hedef nüfusumuzun %82’sini, sağlık çalışanlarında ise %85’ini aşılamış bulunmaktayız. Burada aşılanmayan kısım ise daha önce hastalığı geçirmiş olanlardır.  Bu salgının bitirecek olan aşıdır. Bu yüzden halkımızdan biraz daha sabırlı olmalarını ve tedbirlere eksiksiz olarak uymalarını istiyoruz. Alacağımız basit tedbirlerle vaka sayılarını düşürebilir ve normalleşme sürecine geçebiliriz.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz tarafından salgının Amasya'daki seyri ve İl Milli Eğitim Müdür V. Ömer Coşkun tarafından ise okullarda alınan tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda daha sonra katılımcılar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken, Vali Mustafa Masatlı ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yöneticilerine çeşitli talimatlar verdi.