Amasya İl Genel Meclisi 2021 Nisan ayı ilk toplantısını 01.04.2021 Perşembe günü Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Zeki Erarslan’ın açılış konuşmasının ardından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 11. maddesi ve İl Genel Meclis çalışma yönetmeliğinin 18. maddesi gereğince ilk iki yıldan sonra görev yapacak meclis başkanlık divanı oluşturulmak üzere İl Genel Meclis Başkanı seçimi yapıldı.

İl Genel Meclis’te tek aday gösterilen Zeki Erarslan, AK Parti, CHP, MHP’nin tüm oylarını alarak tekrar başkan seçildi. Zeki Erarslan seçime katılan 11 AK Parti üyesi, 4 CHP ve 5 MHP’li olmak üzere toplam 20 oy ile güven tazeledi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Zeki Erarslan yaptığı teşekkür konuşmasında; “Bugün iki yılı geride bıraktık. Sizlerle oy birliği ile aldığımız kararlarla Amasya’mıza güzel hizmetler sunduk. Önümüzdeki sezon ise inşallah yine tecrübelerimizle birlikte Amasya’mıza ve ülkemize yararlı yatırımlara imza atacağız. Bütçemizin bir kuruşunu bile boşa vermeden tek yumak olduğumuz sürece başarılı olacağımıza inanıyorum. Siz meclis üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra başkan vekili ile divan asil ve yedek katiplerin seçimleri yapıldı. Birinci Başkan Vekilliğine Mustafa Kürkçü 18 oyla, İkinci Başkan Vekilliğine ise Hasan Basri İnan 20 oyla seçildiler.

Katip asil üyeliğine; Cahit Çelik ve Ömer Erkek seçilirken, Katip yedek üyeliğine ise Selahattin Eski ve Recep Şen tekrar seçildiler.

İl Encümeninde 1 yıl görev yapmak üzere 3 üye gizli oyla seçimi gerçekleşti. Bunlar; Mustafa Kürkçü, Ahmet Öz ve Ömer Erkek.

Tüm yeni seçilen başkan ve üyelerimizi kutluyor, Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı hizmetler yapacağına gönülden inanıyoruz.