Amasya İl Genel Meclisi 2021 Nisan ayının dördüncü birleşimini 06.04.2021 Salı günü İl Genel Meclis Başkan V. Mustafa Kürkçü başkanlığında, Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Kürkçü toplantının Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledikten sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri şöyledir;

İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan’ın izin talebi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Sürdürülebilir Kalkınma için Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ne 2021 yılı Özel İdare bütçesinden 250.000,00.TL eş finansman sağlanmasıyla ilgili teklif görüşüldü ve Plan Bütçe ve İnceleme Araştırma Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Dezavantajlı Çocuk ve Gençler için Meslek Edindirme Eğitimleri ve İşgücü Piyasası İçin Destek Projesi’ne 2021 yılı Özel İdare bütçesinden

200.000,00 TL eş finansman sağlanmasıyla ilgili teklif görüşüldü ve Plan Bütçe, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Taşova ilçesine bağlı Yolaçan Köyü hudutlarında mülkiyeti Ümit Ağış adına kayıtlı 124 ada 56 nolu parsele Teşhir ve Tanzime yönelik Ticari Tesis Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planının onaylanmasıyla ilgili teklif görüşüldü ve İmar Bayındırlık Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Taşova ilçesine bağlı Yolaçan Köyü Hudutlarında mülkiyeti Sobacı Otomotiv Lastik Akaryakıt Temizlik Hizmetleri İnş.San.ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı 124 ada 48 nolu parsele Teşhir ve Tanzime yönelik Ticari Tesis Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planının onaylanmasıyla ilgili teklif görüşüldü, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

5302 Sayılı II Özel idaresi Kanunun 36.maddesi ile 5393 sayılı Kanunun 49.maddesi kapsamında İl Özel İdaresinde istihdam edilen Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı çalıştırılan personelleri kapsayan Disiplin Yönetmeliğinin onaylanmasıyla ilgili teklifin görüşüldü. Hukuk ve İdari İşler Komisyonu ile İnceleme Araştırma Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 3 adet önerge önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyonlara sevki oy birliği ile kabul edildi.