Amasya Orman Bölge  Müdürlüğü çalışma sahaları içerisinde faaliyet gösteren firmaların  maden sahalarında incelemelerine devam ediyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde İzin ve İrtifak Şube Müdürü Nihat Taflan Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik ve Amasya KDM Şefi Murat Çoldur   eşliğinde  Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Göynücek şefliği çalışma sahasında bulunan maden sahaları  incelenerek yürütülen çalışmalar yerinde gözlemlendi.

Bölge Müdürlüğü çalışma sahası içerisinde bulunan yeraltı ve yerüstü zenginliklerin çıkartılarak ülke  ekonomisine  kazandırılmasında faaliyet yürüten firmaların denetimleri, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde ilgili birimlerimiz tarafından yapılıyor.

Bölgedeki ocakların ekolojiye ve çevreye olan etkilerinin minimize seviyede tutulması için  sektör temsilcileriyle görüşülüyor, gerekli tedbir ve önlemlerin alınması sağlanıyor ve alınan tedbirlere uyulması için periyodik aralıklarla ekipler tarafından denetimler yapılıyor.

Bölgede bulunan ocaklardaki rezervlerin çıkarılma faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından  en kısa süre içinde rehabilitasyon çalışmalarına başlanarak sahanın ağaçlandırma işlemleri yapılmakta ve  doğal çevre ile  entegrasyonu sağlanmaktadır.