05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 06:12

Vali Masatlı; 'Ramazan Ayında Uygulayacağımız İlave Tedbirlerle Salgının Etkisini Azaltabiliriz'

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 12-04-2021 14:37   Güncelleme : 12-04-2021 14:37
Vali Masatlı; 'Ramazan Ayında Uygulayacağımız İlave Tedbirlerle Salgının Etkisini Azaltabiliriz'

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Video Konferans Yöntemiyle İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Salgın sürecinde vaka sayılarını bir nebze olsun kontrol altına almış bulunmaktayız.  Ramazan ayında sosyal hareketliliği azaltmamız halinde, salgının seyrinin olumlu yönde değişeceğini düşünmekteyiz. İlimiz genelinde halkımızın toplu iftarlara ve diğer Ramazan etkinliklerine bu yıl ara vermesi gerekmektedir. Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıkladığı üzere teravih namazları bu yıl evlerde kılınacaktır. Yeme içme sektörü de alınan kararlar doğrultusunda Ramazan ayı boyunca paket servis uygulamasına geçecektir.

Ramazan ayı boyunca gerekli denetim ve bilgilendirmelere devam edeceğiz. Özellikle şehirlerarası yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesislerinde sıkı denetimler yapmamız gerekiyor. Aşılama çalışmalarında hedef nüfusumuzun %70’ini aşılayarak Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktayız. Vaka yaş ortalamasında yaşanan düşüş, aşının olumlu sonuç verdiğinin de bir göstergesidir. Salgının başından beri Sayın Cumhurbaşkanımız üretim ve tedarik zincirinin aksamaması için her türlü tedbirin alınmasını talimatlandırmıştı. Bundan sonrada ihtiyaç duyan sektörlerde üretimin aksamadan devam etmesi için her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu vesileyle halkımızın Ramazan ayını da tebrik ediyor, bu mübarek ayın hastalık sürecinin sona ermesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz tarafından salgının Amasya'daki seyri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda daha sonra katılımcılar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken, Vali Mustafa Masatlı ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yöneticilerine çeşitli talimatlar verdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert