05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 07:19

Türkiye’nin 4. Tiyatro Kooperatifi Kuruldu

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Bölgede faaliyet gösteren Amasya İris Sanat Tiyatrosu’nun da kurucu ortağı olduğu 7 Özel Tiyatronun girişimi ile Mart 2021’de merkezi Samsun’da olmak üzere kuruldu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-04-2021 09:23   Güncelleme : 13-04-2021 09:23
 Türkiye’nin 4. Tiyatro Kooperatifi Kuruldu

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Bölgede faaliyet gösteren Amasya İris Sanat Tiyatrosu’nun da kurucu ortağı olduğu 7 Özel Tiyatronun girişimi ile Mart 2021’de merkezi Samsun’da olmak üzere kuruldu.

Amasya İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Samsun’dan Düşevi Oyuncuları, Hayal Atölyesi Tiyatrosu, Karma Sahne, Trabzon’dan Tiyatro Panki, Amasya’dan İris Sanat Tiyatrosu, Giresun’dan Kayıp Oyuncular, Gümüşhane’den Yankı Kumpanya Kooperatifin kurucu Ortak Tiyatrolarıdır.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Karadeniz Bölgesinde üretimden gelen güçleri birleştirmek, tiyatro sanatını geliştirmek, dezavantajlı çevrelere projeler üretmek, Ulusal ve Uluslararası projeler gerçekleştirmek amacı ile kurulmuş bir sosyal kooperatif örneğidir.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Tiyatro sanatının “Ortak İş” yapma düşüncesinden hareket ederek ortaklarıyla birlikte üretmek ve sorunlara çare bulmak için faaliyet göstermeyi hedeflemektedir.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Ulusal ve Uluslararası fon ve paydaşlarla ekonomik, sosyo-kültürel projeler üretmeyi hedefler. Bünyesinde barındırdığı ortak tiyatro ekiplerinin hukuki haklarını savunma, Ulusal ve Uluslararası sanatsal bilinirliliğini arttırmaya çalışır. Tiyatro Sanatı ile ilgili eğitimler düzenler, seyirci kazanmak amaçlı projeler geliştirir.

Bölgesinde tecrübeli, nitelikli tiyatroların ortaklığında kurulan Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, Türkiye’de kurulan 4. Tiyatro Kooperatifidir. Bölgesel Tiyatro Kooperatiflerinin gücüne, birleşmesine ve hak mücadelelerini ortak yapıp Anadolu Tiyatrolarının da sesini duyurmasına önem veren Karadeniz Tiyatro Kooperatifinin yapılacak ilk genel kurula kadar geçici olarak

Yönetim Kurulu Başkanlığına; Düşevi Oyuncuları GSY Cem KAYNAR, Başkan Yardımcılığına Tiyatro Panki GSY Tufan ÜNLÜ, Yönetim Kurulu Üyeliğine Yankı Kumpanya GSY Mesut BUDAK, Denetim Kurulu Üyeliklerine Karma Sahne’den Emrah GÜVEN, Kayıp Oyuncular GSY Ersin ÖZDEMİR seçildi.

Örgütlenmeye önem veren, kolektif iş yapabilme disiplini geliştirme hususunda çaba harcamak isteyen Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, Karadeniz bölgesinde kooperatif bünyesinde olmak isteyen özel tiyatrolarla buluşmayı istemektedir” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert