05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 14:25

Eliaçık; '3 kişinin yaptığını 1 kişiye yaptırıp, nöbet ücreti dahi ödemiyorlar'

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Pandemi pik yaptı, kısıtlamalar geldi. Herkese idari izin, esnek çalışma, 10-16 çalışma, çocuğu olan kadın çalışanlara izin verildi. Ama sağlık çalışanlarına gelince bolca alkış, hakkınız ödenmez cümleleri. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarına Kör, Sağır, Dilsiz dedi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 16-04-2021 14:52   Güncelleme : 16-04-2021 14:52
Eliaçık; '3 kişinin yaptığını 1 kişiye yaptırıp, nöbet ücreti dahi ödemiyorlar'

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Pandemi pik yaptı, kısıtlamalar geldi. Herkese idari izin, esnek çalışma, 10-16 çalışma, çocuğu olan kadın çalışanlara izin verildi.  Ama sağlık çalışanlarına gelince bolca alkış, hakkınız ödenmez cümleleri. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarına Kör, Sağır, Dilsiz dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eliaçık, “Tavandan ödemeyi yarım yamalak ödediler, kısıtlamalar gelmişken sağlıkçılara düşünüp bu kişiler yoruldu, yıprandı, tükendi, bu kişilere de diğerleri esnek çalışırken fazla çalışmanın karşılığını bile vermiyorlar, 3 kişinin yaptığını 1 kişiye yaptırıp, nöbet ücreti dahi ödemiyorlar.

Bütün bunlar olurken, isyanımız haykırışımız, açıklamalarımız Bakanlık tarafından kör sağır dilsizi oynayıp, umursamıyorlar. Sağlık Çalışanları da insan olduğunu unutuyorlar. Bu bizim savaşımız ise en azından sağlık çalışanlarına hak ettiği ücretleri verin. Dönmeyen ek ödemeleri kaldırıp adam gibi maaş verin... Bunları dillendirince rüşvetçi diye tabir ediliyoruz. Biz rüşvet değil, anamızın ak sütü kadar helal olan alın yerimizin karşılığını istiyoruz. Ve Sayın Bakanımıza soruyoruz Sağlıkçının hali ne olacak?” diye konuştu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert