Sağlık- Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Amasya'da sağlık çalışanına yönelik şiddet olayı hakkında Amasya'ya gelerek suç duyurusunda bulundu.

Amasya Adalet Sarayı önünde basına açıklamada bulunan Genel Başkan Durmuş; “Dün bir sağlık kuruluşunda mesai saatler içerisinde görevini yapmakta olan bir sağlık çalışanına yönelik şiddet, tehdit, hakaret, darbın içeresinde bulunduğu hiç kimsenin hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği ahlaksız bir tutum gerçekleşmiştir” dedi.

BU TUTUMU BURADAN ŞİDDETLE VE LANETLE KINIYORUZ
Adliyeye yaşanan şiddet olayı ile ilgili gerekli başvurularını yapacaklarını kaydeden Genel Başkan Durmuş; “Bugün burada toplanmamızın sebebi Amasya'da yaşanmış olan bir vandalizmdir. Dün Sabuncuoğlu Eğitim araştırma hastanesinde gerçekleşmiş olan şiddet olayını kınamak için ve hakkında suç duyurusunda bulunmak için burada toplandık. Bu gün Adliyeye gerekli başvurularımızı yapacağız. Dün bir sağlık kuruluşunda mesai saatler içerisinde görevini yapmakta olan bir sağlık çalışanına yönelik şiddet, tehdit, hakaret, darbın içeresinde bulunduğu hiç kimsenin hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği ahlaksız bir tutum gerçekleşmiştir. Bu tutumu buradan şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Dün bu şiddeti gerçekleştiren kişi bir sağlık çalışanı, aynı zamanda buradaki bir sendikanın şube başkanlığını yapıyor. Yani hak arama mücadelesi veren ama haksızlığın ve hadsizliğin sınırını kaybetmiş olan kendini bilmez ve sicili karanlık ve kirli olan birisi. Biz bu konuda bu kişi ile alakalı daha önceden yaşanmış olan tecrübelerimiz var. Bu kişi yıllar önce yine bir sağlık çalışanı arkadaşımıza aynı fiilleri, aynı saldırıları gerçekleştirdi. Bu hadise vuku bulmadan öncede yine 8 ay önce aynı hastanede aynı sağlık çalışanı sendikamızın temsilcisi arkadaşımıza gene aynı davranışlarda bulunmuştur. Aynı hakaretleri gerçekleştirmiştir. Bugün biz burada görevinin başında darp edilmiş olan sağlık çalışanı arkadaşımızın haklarını korumak için şikâyetçi bulunacağız. Bu Vandalizm mi gerçekleştiren Vandal, nobram kişi aynı zamanda arkadaşımıza şiddet uygulamakla yetinmiyor, aynı zamanda kamunun malı olan bilgisayarları, kamunun malı olan araç ve gereçleri hunharca yerlere savuracak kadar kontrolünü yitirmiş densiz birisidir. Bu arkadaşın kamuoyu önünde kesinlikle saygınlığının kesinlikle değerinin olmadığı gerçeği ortadadır” şeklinde konuştu. 

“SAĞLIK SEN OLARAK BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAZ”
Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Bu kişi hakkında Sağlık – Sen olarak bizler gerekli suç duyurusunda bulunacağız, gerekli işlemleri sonuna kadar takip edeceğiz ama yetkililerinde bu konuda kamu davası açarak bütün sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz  diyen Genel Başkan Durmuş ; “ Bu tür olayların bir daha yaşanmaması hele hele sendikal kimlikle bir daha vuku bulmamasını buradan tüm Türkiye'ye haykırıyoruz. Bu tür olayların son bulasıya kadar hele hele sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle alakalı tüm Türkiye'de mücadele veriyorken sendika mücadelesi içerisinde olan bir kişinin böyle hadsizce bir davranış yapmasını da esefle buradan kınadığımızı ifade ediyoruz. Bağlı bulunduğu kurumun sözde temsilcisi olduğu bağlı olduğu kurumunda en üst tepedeki yetkilerine sesleniyoruz. Kişi ile alakalı gerekli iş ve işlemleri yapması içinde onlara buradan sesleniyoruz. Hadsize haddini bildirmenin, onlara payına düşeni de yerine getirmelerini söylüyoruz. Şimdi burada adliyeye girip suç duyurusunda bulunacağız. Değerli avukatlarımızla beraber dün gerekli işlemler yapıldı. Bütün kayıt işlemleri tespit altına alındı dün başvurular yapıldı bugünde genel merkez olarak davaya dâhil olacağız ve sonuna kadar bu dava takip edilecektir” ifadelerini kullandı.