Türk Sağlık Sen Amasya İl Başkanı Şemsettin Dümen, Memur-Sen’in imzadığı toplu sözleşme iyle mahkemeye dava açıp kazanan ve aylık 600-400 TL döner sermaye ek ödemesi an 4/C’lilere ocak ayından itibaren sadece 150 TL verilecek ması ile ilgili ilk kötü haber Türkiye Hk Sağlığı Kurumundan geldiğini söyledi.
 
   Konuyla ilgili açıklama yapan Dümen şunları kaydetti: “Kurum tarafından toplu sözleşmedeki ek ödemelerle ilgili yayınlanan duyuruda ' 01/01/2016 tarihinden itibaren uygulanmak üzere 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında görev an personele ynızca 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu unacak tutarda ek ödeme verilecektir.' denilerek 4/C’lilere sadece 150 TL ödeneceği açıklandı.
 
   Memur-Sen’in Genel Başkanının TV’lerde yaptığı "Miye yazı yayınlayacak ve mahkeme kararı ile ek ödeme anların kaybı mayacak. Aynı parayı maya devam edecekler" sözlerinin de boş duğu bir kez daha görülmüş du. 4/C’lilerin sendikarı vasıtasıyla yürüttükleri hukuki mücadele ile kazanılmış hakları Memur-Sen tarafından çar çur edildi. Aylık 400 TL gibi bir kayıpla 4/C’lilerin emeğine yazık edildi. Çışanın verdiği hukuki ve haklı mücadeleyi yer ile yeksan ederek imza atanlardan tüm 4/C’liler hesap sormıdır.
 
   "Madde 24-( 1) Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çışanlar ile parça başı ücret Vermek retiyle istihdam edilenler hariç mak üzere 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulan Bakanlar Kumlu kararlan kapsamında Yüksek Seçim Kumlu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 29/12/2014 tarihli ve 2014/7140 sayılı Bakanlar Kumlu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele. 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu unacak tutarda ek ödeme verilir.
 
  Bunlara kurumlarınca döner sermaye dahil başka bir kaynaktan ek ödeme ve benzeri adla herhangi bir ödeme yapılmaz." hükmü uyarınca; 01/01/2016 tarihinden itibaren uygulanmak üzere 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında görev an personele ynızca 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu unacak tutarda ek ödeme verilecektir” diye konuştu