Amasya Valisi Mustafa Masatlı Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ile Turgay İlhan, Video Konferans Yöntemiyle İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ramazan ayında sosyal hareketliliği azaltmamız halinde, salgının seyrinin olumlu yönde değişeceğini düşünmekteyiz. İlimiz genelinde halkımızın toplu iftarlara ve diğer Ramazan etkinliklerine bu yıl ara vermesi gerekmektedir. Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıkladığı üzere teravih namazları bu yıl evlerde kılınacaktır. Ayrıca aşının oruçluyken de yaptırılabileceği yine Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açıklanmıştır.

Aşılama çalışmalarında 65 yaş üstü nüfusumuzun %85’ini aşılayarak Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktayız. Halkımızdan isteğimiz aşı sırası gelen herkesin, hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı açısından aşılarını yaptırmalarıdır. Vaka yaş ortalamasında yaşanan düşüş, aşının olumlu sonuç verdiğinin de bir göstergesidir. Yaklaşan yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmemiz ancak aşılamada göstereceğimiz yüksek performansla mümkün olacaktır.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz tarafından salgının Amasya'daki seyri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda daha sonra katılımcılar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken, Vali Mustafa Masatlı ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yöneticilerine çeşitli talimatlar verdi.