Amasya İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanları içerisindeki köy yollarını iyileştirerek ulaşımda aksamaların önüne geçiyor.

Özellikle köyiçi ve bağlantı yollarında zamanla meydana gelen sel, yağmur, çökme ve deforme nedeniyle oluşan çamurlu alanlar temizleyerek kapatıyor. İş makineleriyle temizlenen alanlara malzeme serilirken, su birikintilerini önlemek amacıyla belirli noktalara tahliye kanalları açılmaktadır. Aynı zamanda da güvenli ulaşımını tehlikeye sokan virajlarda düzeltme ve genişletme çalışmalarının yanında şarampollerde güçlendirici bir takım işler yerine getirmektedir.

Bu kapsamda, Merkez İlçeye bağlı 12 köy yolunda 43,25 km ve Suluova İlçesinde 22 köy yolunda 35,50 km stabilize kaplama yol çalışması tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Merzifon İlçesine bağlı 16 köy yolunda 30 km’ lik ve Taşova İlçesine bağlı 9 köy yolunda 21,65 km’ lik stabilize kaplama yol çalışması tamamlanmış ve kalan kısımları için ise çalışmalar devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla köylerimizde yürütmüş olduğumuz çalışmaları yakından takip ederek, özellikle köyiçi yollarımızda stabilize kaplama çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşlarımızın daha güvenli ulaşım yapmalarını sağlamaktayız” dedi.