Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Tekbaş, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Marie Sklodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursu'na yaptığı proje başvurusundaki başarısından dolayı prestijli "Seal of Excellence (Mükemmeliyet Mührü)" kazandı.

Dr. Tekbaş’ın "Uçakların Elektromanyetik Uyumluluğunun (EMC) Değerlendirilmesi için Sayısal Çözümleyici" konulu projesi yeni nesil uçaklarda kullanılması planlanan akıllı malzemelerin elektromanyetik uyumluluğunu incelenmesinin yanında bu uçakların EMC zayıflığı ve güvenlik açıklarını önceden tespit edecek sayısal bir çözümleyici geliştirmeyi amaçlamaktadır. Mükemmeliyet Mührü, 3 ödül kriteri için (mükemmellik, etki, kalite ve uygulamada verimlilik) tüm Ufuk 2020 değerlendirme eşiklerinden %85 veya daha fazla puan alan proje başvurularına verilmektedir.

Elde edilen başarının önemine dikkat çeken Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı yaptığı açıklamada, "Uçakların Elektromanyetik Uyumluluğunun (EMC) Değerlendirilmesi için Sayısal Çözümleyici" konulu bu ve bundan sonra yapılacak projelerin ülkemiz açısından önemli faydalar getireceğine inanıyorum. Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Tekbaş'ı "Seal of Excellence (Mükemmeliyet Mührü)" kazanmasından dolayı tebrik ediyorum, hocamızın bu başarısı üniversitemiz için bir gurur kaynağıdır" dedi.