Amasya Üniversitesi tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulmasına yönelik başvuru, 24 Nisan 2021 tarihli ve 31464 sayılı Resmi Gazete’de yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgemizde önemli çalışmalar yapacak, alanında öncü, yönlendirici araştırmalar ve çeşitli eğitimler gerçekleştirecektir. İç ve dış paydaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürerek, bu alanda bilimsel ve toplumsal katkılar sağlayacağına inanıyorum. Merkezimiz, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm üniversite mensuplarının faydalanabilmesi için çalışmalarını sürdürecektir. Öğrencilerimizin kendilerini tanıması, sağlıklı kararlar verebilmesi, problem çözme ve iletişim becerisi kazanması, iyilik hallerinin arttırılması, ders başarılarının arttırılması, üniversite olanaklarından azami düzeyde yararlanabilmesi, üniversite yaşamına uyum sağlaması hususunda destek verecektir. Bunun yanında merkezimiz kişilerin sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardım etmek amacıyla kurulmuştur.

Bu düşüncelerle her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren, iyi dilekleriyle yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza ve tüm YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyor, katkısı olan üniversitemiz mensuplarına teşekkür ediyorum. Amasya Üniversitesi büyümeye ve gelişmeye devam edecektir” dedi.