Amasya Valisi Mustafa MASATLI, ülkemiz genelinde 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması kapsamında görüş ve önerilerini almak üzere Amasya'da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ve Ziraat Odalarının başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı DAĞ da yer aldı.

Vali Mustafa MASATLI toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Öncelikle Pençe-Şimşek Operasyon bölgesinde Şehit düşen Amasyalı hemşerimiz Uzman Onbaşı Hüsamettin GÖKÇE’ye Allah’tan rahmet, ailesine, Amasya halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Sizlerin de bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan hükümetimiz, ülkemiz genelinde 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam zamanlı olarak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar vermiştir. Bu konunun detayları ise İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge ile belirlenmiştir.

Bu süreçte devletimiz üretim ve tedarik zincirinin aksamaması için büyük bir hassasiyet göstermekte ve gerekli kolaylıkları sağlamaktadır. Bizde ilimizdeki öncü sektörlerin temsilcileri olan sizleri dinlemek, varsa sürece ilişkin görüş ve önerilerinizi almak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu dönemde üretimin, sanayinin, tarımsal faaliyetlerin devam etmesine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Bakanlığımızca belirlenen sektörlerde çalışan kişiler izin belgeleriyle belirlenen güzergahlarda olmak kaydıyla muafiyete tabi olacaklardır. Ayrıca sizlerin bu konudaki önerilerinizi de genelge çerçevesinde değerlendireceğiz.  Hepinize sürece verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.”

Vali Masatlı'nın konuşmasının ardından Amasya genelinde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ve Ziraat Odalarının başkanları konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirerek, Vali Mustafa MASATLI’ya sektör temsilcilerini bilgilendirmesi ve görüş ve önerilerini dinlemesinden dolayı teşekkür ettiler.