Yeşilay Amasya Şubesi, “Kitap Kahve” projesiyle T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na seçildi. Teknoloji bağımlılığına maruz kalan gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin artırılmasını amaçlayan proje, bağımlılıkla mücadeleye sağlayacağı katkıyla diğer projeler arasında öne çıkarak başarı elde etti.

Projenin hibe desteği almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay Amasya Şube Başkanı Yusuf Uludağ şunları söyledi: “Bağımlılıklarla mücadelede özellikle gençlere ulaşmak, onların bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı bir yaşam için doğru alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Yeşilay da bu konuda pek çok değerli faaliyet ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor ve şubelerini de yeni projeler geliştirmeleri için sürekli teşvik ediyor. Bu kapsamda biz de “Kitap Kahve” projesini tasarladık. Bu projeyle Amasya‘da yaşayan ve risk altında olan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 100 kız ve 100 erkek  çocuk için kitap okuma, kişisel, sosyal ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Böylece onların kişisel ve sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Heyecanla hazırladığımız projenin hibe almasından ve projemizi hayata geçirecek olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Proje kapsamında pek çok faaliyet gerçekleşecek

Yeşilay Amasya Şubesi, “Kitap Kahve” projesi kapsamında çeşitli faaliyetler hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda gençlerin kişisel gelişim ve sosyal uyumunu artırmaya yönelik beceri geliştirme eğitimleri, sosyal ve sportif aktiviteler, 100 kız ve 100 erkek çocuk için kitap okuma programı ve Amasya’nın tarihi mekânlarının görülmesi için gezi düzenlenecek.