Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Fatsa Belediyesine devredilen Çerkez Tepesi’ne Fatsa Belediyesi görsellerini paylaşarak duyurmuştu. Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada görselleri paylaşmanın proje olmadığını vurgulayarak, Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’nün de sorumlu olduğunu belirtti.

 

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle: “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Çerkez Tepesi, Fatsa Belediyesi’nin projesini uygulaması için devretti. Ancak ortada görselden başka bir şey yok. Ama insanların sokağa çıkamadığı gün, apar topar Çerkez Tepesi’ndeki ağaçların kesilmesi, suçtur. Fatsa Orman İşletme ağaçların kesimi için karar aldıysa hangi gerekçeyle aldı, belli değil. Ağaçların kesimi için ihale yapıldı mı belli değil. Bu da gösteriyor ki yangından mal kaçırırcasına bir gerçeklik var. Gözlerden uzak, ağaçlar kesiliyor. Bunun hukuksal ve ahlaki bir gerekçesi olamaz.

 

Halkın kullanımına açık mı olacak, özelleştirilerek rant kapısı mı olacak o da belli değil. Çünkü ortada proje yok. Orman keserek, dinlenme yeri yapmayı Fatsa Belediyesi’nden öğrenmiş olduk. Fatsa’da usulsüz ağaç kesmek olağanlaştırıldı. Maden sahasındaki ağaçlar da apar topar kesildi. Şimdi de Çerkez Tepesi.

        

Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden projesiz çalışmayı öğrenmiş. Ordu Büyükşehir Belediyesi de görsel paylaşarak “proje” adıyla çalışma yapıyor. Balık baştan kokarmış. Hem maden alanında hem de Çerkez Tepesi’ndeki ağaç kesme gösterdi ki, ağaçları koruması gerekenler, halkın kullanımı için yeşil alanları çoğaltması gerekenler elbirliğiyle ağaçları kesiyorlar.

 

Bu konuda Fatsalıları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Dağınık değil, birliktelikle üstesinden gelinmeyecek zorluk yoktur. Hukuksuzluğa ve usulsüzlüklere karşı sesimizi yükselteceğiz. Suç duyurusu yapacağız.”