Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı şeker avansının 3 Mayıs itibariyle ödenmeye başlandığını, çapa avanslarının ise 10 Mayısta hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Saatcı konuya ilişkin şunları söyledi; “Değerli Pancar Ekicisi Çiftçilerimiz; Öncelikle içerisinde bulunduğumuz ve hep beraber coşkusunu yürekten hissettiğimiz mübarek Ramazan ayının Ülkemize, milletimize ve çiftçilerimize hayırlar getirmesini diliyor, daha nice Ramazanlara hep birlikte daha sağlıklı günlerde kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor.

Bildiğiniz üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde Kovit-19 pandemisi nedeni ile oldukça zor günler geçirmekte, bu zor günlerde üretebilmenin ve üretimin ne kadar değerli ve önemli olduğuna da hepimiz şahitlik edilmekteyiz. Üretiminin en değerli ve olmazsa olmaz unsurlarından birisi Üreticidir. Özellikle bizim sektörümüzde ve bizim yönetim anlayışımızda üretici konunun temelini, öznesini oluşturmaktadır. Şirketimiz Bizlerde bu şiarla, daha ilk tohum toprakla buluşurken çiftçimizin yanında olmayı, onu her adımında koşullar ne olursa olsun desteklemeyi ve asla kendi kaderine terk etmemeyi görev edindik. Allah’a şükür bugüne kadar da bu konuda gönlümüz rahat ve başımız diktir.

Bu bağlamada bugüne kadar Şirketimiz;  Ekim, Tohum ve Gübre avansı olarak 14,5 milyon TL ayni ve nakdi avans ödemesi yapılmıştır. Ayrıca Kovit-19 pandemisi nedeni ile içerisinde bulunduğumuz zor zamanları çiftçilerimizin ekonomik olarak daha rahat atlatabilmeleri için Şirketimizin tüm imkanları seferber edilmiş olup Haziran vadeli olan Şeker avansı ve Çapa avansı  planlandığı tarihten öne çekilerek 3 Mayıs tarihi itibari ile Şeker avansı dağıtımına başlanmıştır. Çapa Avansı ise dekar başına 160,00 TL olacak şekilde 10 Mayıs Pazartesi günü Ramazan Bayramından önce hesaplara yatırılmış olacaktır. Dağıtılacak Şeker ve Çapa Avansı yaklaşık 9 Milyon TL’ye, toplamda dağıtılan avans tutarı ise 23,5 milyon TL rakamına ulaşmış olacaktır.

Dün olduğu gibi bugün de çiftçilerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle kalbimiz hayr üzeredir, sözümüz hayr üzeredir, inşallah 2021/2022 kampanya dönemi de hem şirketimiz ve hem de değerli çiftçilerimiz adına hayr olur diyorum.

Sözlerime son verirken tüm İslam Aleminin, değerli çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın yaklaşan Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, Şirketimize, yöremize ve şeker sektörüne gönül vermiş tüm dostlarımızı en kalbi duygularımla selamlarım” dedi.