05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 15:11

Ebeler Günü Etkinliği- Çevrimiçi Sempozyumu Düzenlendi

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 4 Mayıs 2021 tarihinde 'Ebeler Günü Etkinliği-Çevrimiçi Sempozyumu' düzenlendi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 07-05-2021 12:35   Güncelleme : 07-05-2021 12:35
Ebeler Günü Etkinliği- Çevrimiçi Sempozyumu Düzenlendi

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 4 Mayıs 2021 tarihinde 'Ebeler Günü Etkinliği-Çevrimiçi Sempozyumu' düzenlendi.

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 4 Mayıs 2021 tarihinde 'Ebeler Günü Etkinliği-Çevrimiçi Sempozyumu' düzenlendi. COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen sempozyuma Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem ÇETİN, akademisyenler, klinisyenler ve öğrenci ebeler olmak üzere toplam 290 kişi katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Safiye Özkan konuşmasında; “Ebeliğin görev ve yetki alanında yer alan anne çocuk sağlığı hizmetleri ülkelerin gelişmişlik düzeyini yansıtan önemli sağlık göstergelerindendir. İyi eğitimli ve donanımlı ebelerin hizmetleri sayesinde anne ve çocuk sağlığının güçlendirilmesiyle daha gelişmiş ve ileri düzeyde bir Türkiye olacağımıza gönülden inanıyorum. Pandemi sürecinde özveriyle çalışan tüm ebelerin Dünya Ebeler Gününü kutluyor ve tüm sağlık profesyonellerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem Çetin ise; “Toplum sağlığı için büyük özveriyle çalışan ülkemizdeki yaklaşık 56 bin ebeyi potansiyel birer hayat kurtarıcı olarak görmekteyim. Bu mesleğe katkı sağlayan ebelerimizin Dünya Ebeler Gününü kutlar, bilimin ışığında aydınlık ve sağlıklı gelecekler dilerim. Ayrıca COVID-19 salgını sebebiyle hayatını kaybeden bütün sağlık profesyonellerini ebeler nezdinde sonsuz saygıyla anıyorum” dedi.

Sempozyum, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Safiye Özkan’ın “Küresel Sağlık ve Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Ebeliğin Yeri ve Önemi” başlıklı sunumu, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Yılmaz’ın “Ebelik Eğitiminde Standartlar ve Yetkinlikler” başlıklı sunumu, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Klinisyen Ebe Merve Akkaş’ın “Pandemi Süresinde Ebelik: Klinisyen Deneyimi” başlıklı sunumu ve son olarak Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencisi Gülay Çelik’in “Pandemi Sürecinde Ebelik Eğitimi: Öğrenci Deneyimi” başlıklı sunumu ile sona verdi.

Program Mersin Üniversitesi Ebelik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları videonun izlenmesinin ardından katılımcılara teşekkür belgesi ve fidan dikim sertifikalarının takdimi ile son buldu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert