Her iki üniversitenin rektör yardımcıları, genel sekreterleri ve öğrenci işleri daire başkanlarınında hazır unduğu ziyarette var an mevcut işbirliğinin artarak devam etmesi ve yürütülen ortak lisansüstü çışmarının ve formasyon eğitiminin bundan sonra da artarak devam etmesi kararlaştırıldı.
 
  Bölge üniversitelerinin güçlü yanlarını bir araya getirerek hareket etmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iki yıl içerisinde bine yakın Hitit Üniversitesi öğrencisinin Amasya Üniversitesi’nde formasyon eğitimi dığını söyledi.
 
  “Elde edilen başarı tablonda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ın ve ekibinin muazzam katkı ve desleri var. İki üniversite arasından yakanan sinerjiyle bölgesel arak da büyük atılımlar gerçekleştireceği e inanıyorum” diyen Prof. Dr. Alkan, sağladığı katkılardan dayı başta Rektör Prof. Dr. Metin Orbay mak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
 Hitit Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi’nin yükseköğretim serüvenleri, hitap ettikleri öğrenci kitlesi, illerin kurulmuş duğu bölgedeki sosyokültürel ve ekonomik yapının birleriyle özdeş duğunu ve bu özdeşliğin ortak anlayışla hareket etmeyi kaylaştırdığına değinen Rektör Orbay da yeni bir program açarken tüm bölgenin ihtiyacı göz önünde undurularak iş dünyasının istediği istihdam odaklı programlar açtıklarını vurguladı.
 
  Hitit Üniversitesi ile geçmişte beden eğitimi ve spor bölümünde ortak lisansüstü programının hayata geçirildiğini kısa bir dönem sonra da yükseköğrenim kurumunun onayının gerçekleşmesiyle Türk dili ve edebiyatı anında lisansüstü programının hayata geçirileceğini anımsatan Metin Orbay, özellikle temel bilimlerdeki ve sağlık bilimlerindeki öğretim elemanlarının işbirliği yaparak ortak projeler ve ortak laboratuvar kullanımı noktasında da kısa süre içerisinde önemli bir katma değerin ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.
 
  Türk yüksek öğretimini bütüncül arak düşünmek gerektiğinin tını çizen Orbay, "Bu bağlamda her üniversitenin farklı bir misyonu ve vizyonla hareket etmesi doğdır; ancak bu süreç içerisinde rekabetten öte işbirliği Türk yüksek öğretimini önemli noktara taşıyacaktır. Biz Amasya Üniversitesi arak tüm üniversiteleri le işbirliği içerisinde duk ve maya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 Alkan ile Orbay, daha sonra üniversiteyi daşıp öğrencilerle sohbet ettiler.